Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları uğurlandı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı, Heykel ve Resim bölümlerinden 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet sergisi ve töreni dÃ

GÜNDEM 23.09.2021 15:47:00 0
Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları uğurlandı

Tarihî Karaağaç Yerleşkesi’nde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Musa Eren İşkodralı da mini bir konser verdi. Törende ayrıca 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere de plaket takdim edildi.

 

“TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEĞERLERİ HEP HAYATIMIZDA OLACAK”

 

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı fakülte birincisi Seda Nur Şimşek, geçen yıl pandemi nedeniyle düzenlenemeyen mezuniyet töreni coşkusunu bu yıl yaşayabildiği için fazlasıyla mutlu olduğunu belirterek “Buradan aldığımız diploma bizlere pek çok kapı açacak ve Trakya Üniversitesi değerleri hep hayatımızda olacak. Üniversitemize pandemiye rağmen eğitimimizin devamı adına bizlere sunmuş olduğu tüm olanaklar için çok teşekkür ederim. Bugünden itibaren bulunduğumuz her mekân ve şartta üniversitemizi ve fakültemizi temsil etmekten gurur duyacağız” dedi.2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nı fakülte birincisi olarak tamamlayan İrem Koçan ise hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını ifade ederek “Her ne kadar pandemi nedeniyle fiziki olarak buradan ayrı kalsak da Üniversitemiz bu zorlu süreci en iyi şekilde yöneterek eğitimlerimizin sekteye uğramamasını sağladı. Bu süreçte alanında uzman pek çok hocamızdan değerli bilgiler edindik. Yalnızca akademik olarak değil hayata dair birçok değer kazanmamızda bizlere yardımcı oldular” dedi.

 

 

“SANAT, İNSANLIĞIN KENDİNİ İFADESİNİN EN GÜÇLÜ VE GÜZEL YOLUDUR”

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün de törende yaptığı konuşmada öğrencilerini yalnızca mesleğe hazırlamak için gerekli bilgi ve tecrübe ile donatmadıklarını, asıl amaçlarının çağın en önemli evrensel dili olan sanatı öğretmek olduğunu belirterek “Sanat, insanlığın kendini ifadesinin en güçlü ve güzel yoludur. Sanat, yaşamda anlamlar yaratan ve bu anlamları tüm insanlığa taşıyan evrensel bir dildir. Her bir öğrencimiz mezuniyetten sonra artık bu evrensel dilin bir parçasıdır ve en büyük başarıları, bu dili kullanarak uygarlığımızı ve insanlığı yüceltmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“ASIL YOLCULUĞUNUZ ŞİMDİ BAŞLIYOR”

 

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer de “Sanat, insanları ve kıtaları birbirine bağlayan önemli bir dil, uzun soluklu bir yolculuk. Yol aldıkça derinlere iniyor, heyecanla ve üretmenin verdiği coşkuyla keşfetmeye çalışıyorsunuz. Asıl yolculuğunuz şimdi başlıyor. Mezuniyet okul yaşamınızın sonu, yeni hayatınızın başlangıcıdır. Bundan sonraki hayatınızda tüm başarıların, tüm mutlulukların ve güzelliklerin sizinle olmasını dilerim. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi. Konuşmaların ardından tören, okul birincilerinin mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam etti. Diplomalarını hocalarının elinden alan mezunlar, keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladılar.

 

Haber / Menşure KARDEŞ