Kadıköy Barajı'nın havza koruma planı hazırlanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Keşan'ın içme ve kullanma suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan olan Kadıköy Barajı'nÄ

GÜNDEM 22.09.2021 09:27:00 0
Kadıköy Barajı

Havza Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Malkara Belediyesi Kapalı Düğün Salonu’nda Kadıköy Barajı havzasında yer alan paydaşlarla görüş ve öneri toplantısı yapıldı.  Bakanlık yetkilileri ile DSİ 11. Bölge Müdürü Erdinç Kuran ile ilgililerin katıldığı toplantıda Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da bir konuşma yaparak Kadıköy Barajı’nın durumu, proje ile ilgili yapılması planlananlar ile ilgili görüşlerini aktardı.

 

“SUYUN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

 

Helvacıoğlu, Kadıköy Barajı’nın havza koruma planının hazırlanmasına başlanmasının çok sevindirici olduğunu ifade ederek, “Su kalitemizin ve miktarının havza bazında korunması ve iyileştirilmesi için çalışıyoruz. Suyun ve yönetiminin önemini çok iyi biliyor ve adımlarımızı buna göre atıyoruz. Çocuklarımıza ve gelecek nesillere güzel bir gelecek bırakmak için Bakanlık nezdinde suyla ilgili hazırlıklarımızı bugünden yapıyoruz. 25 yıllık projeksiyonlu bir proje hazırlanıyor. Projeksiyona balıkçılık ve turizmin de dahil edilmesini planlıyoruz. Keşan'ımızın içme ve kullanma suyunun karşılandığı Kadıköy Baraj gölümüzün havzasının koruma planının hazırlanmasını çok önemli ve değerli görüyoruz. Suyun hem bugün hem de gelecekte en değerli varlıklardan olduğu bilinciyle hareket ediyoruz” dedi. Toplantı, proje ile ilgili sunumların gerçekleştirilmesi ile sürdü.

 

Haber / İrem BANÇO