Gazilerimiz ve şehitlerimiz, Cumhuriyetimizin temel taşlarıdır 

Ülkemizin kurtarıcısı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümü dolayısıyla Kapaklı'da da 19 Eylül Gaziler Günü pro

GÜNDEM 19.09.2021 20:15:00 0
Gazilerimiz ve şehitlerimiz, Cumhuriyetimizin temel taşlarıdır 

Saat 11.00’da Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. 


“GAZİLERİMİZİN ŞEREF GÜNÜDÜR”


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, 19 Eylül’ün 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı’nda, 1950 ve 1953’te Kore’de, 1974’te Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğünü koruma uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden askerimiz, polisimiz ve diğer tüm malul gazilerin şeref günü olduğunu ifade etti. 


“ŞEHİT VE GAZİ TÜRK TOPLUMUNUN ORTAK DEĞERLERİDİR”


19 Eylül Gaziler Günü’nün, bu aziz vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu kaydeden Çetintaş, “Gazilerimiz ve şehitlerimiz, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi. Çetintaş, “’Orduya sadakat şerefimizdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazileri olarak dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu güzel vatan için canlarını vermeye hazır olduklarını söyledi. Çetintaş, “Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir” dedi. Saat 11.00’da Belediye meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Fidan Bozkır, Kapaklı Belediye Başkanvekili Nizamettin Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ve gazilerimiz katıldı.


Haber / Şaban KARDEŞ