Amacımız fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmek

2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Kapaklı İbn-i Sina İlkokulu Müdürü Cüneyt Gülten, "Atatürk'Ã

GÜNDEM 17.09.2021 20:19:00 0
Amacımız fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmek

2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Belediye Meydanı’nda çelenk sunma töreni, Kapaklı İbn-i Sina İlkokulu’nda da program düzenlendi.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Kapaklı Belediye Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Kapaklı Belediye Başkan Vekili Nizamettin Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve siyasi parti temsilcileri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama programı, Kapaklı İbn-i Sina İlkokulu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

 

“ZORUNLU EĞİTİM ÇAĞINI KAPSIYOR”

 

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Okul Müdürü Cüneyt Gülten, yeni eğitim öğretim yılında çocuklarla birlikte olmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek, “İlköğretim öğrencileri hayata ve üst öğrenime hazırlayan 6-14 yaşları arasında zorunlu eğitim çağını kapsar. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Başöğretmen Atatürk’ün önderliğinde başlatılan okuma-yazma ve eğitim seferberliği hala devam etmektedir. Atatürk’ün Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmasının tek yolu, toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle, İlköğretim Haftası her yıl anlamını artırarak kutlanmaktadır” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZDA BİRLİKTE OLMANIN GURURU VE HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ”

 

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Okul Müdürü Cüneyt Gülten, “Sizler şu anda yeni bir ders yılına başlamanın sevinci içindesiniz, bazılarınız yeni bir okula başlamanın yeni öğretmenlerle karşılaşmanın yepyeni arkadaş topluluğuna girmenin heyecanını yaşıyorsunuz. Yeni bir eğitim-öğretim yılında biz öğretmenler ülkemizin geleceği çocuklarımızda birlikte olmanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz” diye konuştu.

 

“BU YUVA GELECEKTEKİ YAŞAMINIZIN VE MUTLULUĞUNUZUN HAZIRLAYICISIDIR”

 

Okulun; öğretmeni, öğrencisi, velisi ve tüm çalışanları ile sıcak bir yuva olduğunu kaydeden Cüneyt Gülten, “Bu yuva gelecekteki yaşamınızın ve mutluluğunuzun hazırlayıcısıdır. Amacımız fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmektir” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak’ sözünü de anımsatan Gülten, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti. Okul Müdürü Cüneyt Gülten’in konuşmasının ardından program, okul öğrencilerinden Dilek Bahar Karakol, Gülnihal Yıldız ve Ömer Karakol’un okuduğu şiirlerle devam etti. Okula yeni başlayan 1-B sınıfı öğrencilerinin ‘Okuluma Başladım Ront Gösterisi’ de ilgiyle izlendi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU