Ergene Sosyo-Kültürel Tesis, Cem Evi ve Aşevi'nin temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ergene Sosyo-Kültürel Tesis, Cem Evi ve Aşevi'nintemeli, düzenlenen törenle atıldı.

GÜNDEM 17.09.2021 20:11:00 0
Ergene Sosyo-Kültürel Tesis, Cem Evi ve Aşevi

Ergene Sağlık Mahallesi’nde düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Sezgin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu, siyasi parti temsilcileri, Cem Vakfı üye ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu, Sosyo-Kültürel Tesis, Cem Evi ve Aşevi hakkında teknik bilgiler verdi.

 

“CANLARIMIZLA GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana çok önemli projelere imza attıklarını belirterek “Halkımıza en iyi hizmeti verme ilkesi ile hizmet yolunda gece gündüz çalışırken dini, kültürel ve sosyal hizmetleri ihmal etmemiz de söz konusu olamazdı. Cem Evleri, Alevi ve Bektaşi canların yaradan ile bir oldukları, bütünleştikleri, Allah'a sığındıkları, dargınların barıştığı, manevi değerleri yüksek yerlerdir. Sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma anlayışı ile tüm canlarımızla gönül köprüleri kuruyoruz” dedi. 2018'de Muratlı Cem Evi, 2019'da ise Şarköy Cem Evi'ni hizmete açtıklarını belirten Albayrak, “Bugün de Ergene Cem Evi'nin temelini atıyoruz. Cem Evi'mizin yapımı tamamlandığında Ergene’ye çağımızın tüm teknolojik imkanlarının kullanıldığı, özgün ve estetik bir mimari anlayışa sahip Cem Evini kazandırmış olacağız. Ergene Cem Evi üçüncü Cem Evi olacak fakat Tekirdağ'ın daha fazla Cem Evi'ne ihtiyacı var. Bunu yerine getirmek için çalışacağız. Bugün temelini attığımız Ergene Cem Evi'mizin Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucusu olan Alevi ve Bektaşi canlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“GELİN TANIŞ OLALIM, İŞİ KOLAY KILALIM”

 

Albayrak konuşmasını Yunus Emre'nin "Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım, Sevelim, Sevilelim, Dünya Kimseye Kalmaz” sözleri ile tamamladı. Törende Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Sezgin, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun da birer konuşma yaparak temeli atılan tesisin hayırlı olmasını temenni etti. Ergene Sosyo-Kültürel Tesis, Cem Evi ve Aşevi’nin temel atma töreni, Alevi Dedesi Gazi Karababa tarafından yapılan dualar eşliğinde protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ