Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanacak

 Avrupa Hareketlilik Haftası, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çorlu'da etkinliklerle kutlanacak. Avrupa Hareketlilik Haftası'nın 2021 teması "Sürdürülebilir Hareketlilik ile Güven

GÜNDEM 17.09.2021 20:08:00 0
Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanacak

Çorlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, sürdürülebilir kentsel hareketliliği desteklemek için gerçekleştirilecek etkinliklerin 19 Eylül Pazar günü saat 11.00’da Atatürk Meydanı’ndan start alacak olan Bisiklet Turu ile başlayacağı belirtilerek, “Bisikletçiler Atatürk Meydanı’ndan başlayarak kent turu yapacak ve tur Cumhuriyet Parkı’nda sona erecek. Saat 18.00’da yine Cumhuriyet Parkı’nda Çorlu Belediye Bandosu’nun konseri olacak ve saatler 18.30’da Trakya Zumba Team ile Zumba Etkinliği gerçekleştirilecek. Saat 19.30’da ise Çorlu Belediye Futbol Kulübü (ÇBFK) tarafından Gösteri Maçı, Penaltı Şovu ve Ayak Tenisi sergilenecek” denildi.

 

20 Eylül Pazartesi günü 15.00-21.00 saatleri arasında Bisiklet Eğitimi ve Ücretsiz Bisiklet Tamir İstasyonu kurulacağı belirtilen açıklamada, “Bisiklet kullanan vatandaşlar bu istasyona gelerek bisikletlerini ücretsiz olarak tamir ettirebilecek. Saat 19.00’da Cumhuriyet Parkı’nda Voleybol Altyapı Maçı ve saat 19.30’da ise ÇBFK Basketbol Altyapı Gösteri Maçı oynanacak.21 Eylül Salı günü yine 15.00-21.00 saatleri arasında Bisiklet Eğitimi ve Ücretsiz Bisiklet Tamir İstasyonu vatandaşların hizmetinde olacak. Bisiklet kullanan vatandaşlar hem bisikletin nasıl kullanılması gerektiğine dair eğitim alacak hem de bisikletlerini ücretsiz olarak tamir ettirebilecek. 3. gün etkinlikleri 19.00’da Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilecek Boccia Gösteri Maçı ve Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek ÇBSK Yüzme Yarışları ile devam edecek” ifadelerime yer verildi.

 

“OTOMOBİLSİZ GÜN YÜRÜYÜŞÜ”

 

22 Eylül Çarşamba günü saat 19.00’da Otomobilsiz Gün Yürüyüşünün (Car Free Day) gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, “Atatürk Meydanı’ndan Cumhuriyet Parkı’na gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından saat 19.30’da ÇBSK Voleybol A Takım Gösteri Maçı, saat 20.00’da ÇBSK Tenis Gösteri Maçı ve saat 20.30’da da ÇBSK Basketbol A Takım Gösteri Maçı oynanacak. 7’den 70’e tüm Çorlulular’ın maskelerini takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak katılabileceği birbirinden keyifli aktivitelerin yer aldığı Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine tüm Çorlu halkı davetlidir” denildi.

 

Haber / İrem BANÇO