Geçmişe dönük parkomat alacakları, yasal yollarla tahsil edilecek

Keşan Kent Hizmetleri Şirketi Müdürü Serdar Derya, geçmişe dönük parkomat alacaklarında yasal yollar ile tahsil yoluna gidileceğini kaydetti. Şirket olarak yaklaşık 500 bin TL alacaklarının olduğunu kayde

GÜNDEM 17.09.2021 19:01:00 0
Geçmişe dönük parkomat alacakları, yasal yollarla tahsil edilecek

Geçtiğimiz yıl 7 Ağustos’tan bu yana parkotmat uygulamasının sürdüğünü, bin araçlık otopark alanından sorumlu olduklarını ifade eden Serdar Derya, “Uygulamanın başladığı günden bu yana ödeme yapmayan vatandaşlar var. Şirket olarak yaklaşık 500 bin TL alacağımız var. Bu rakam çok büyük. Borcu olan vatandaşlarımız ödemelerini sahadaki personelimize de yapabilir. Uygulamanın başladığı günden bu yana pandemi nedeniyle ödemelerin yapılması konusunda bir adım atmadık. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için ay sonuna kadar borçlarını ödemelerini bekliyoruz” dedi. 


TRAFİĞE DE OLUMLU KATKILARI VAR


Parkomat uygulamasının trafiğe de olumlu katkılarının olduğunu dile getiren Derya, “Ana caddelerde oluşan yoğun araç trafiği sonucu meydana gelen otopark sorununun çözülmesine önemli ölçüde fayda sağladı. Uygulama ile birlikte hatalı parkların önüne geçmiş durumdayız. Ayrıca minibüs duraklarına yapılan araç parkları konusunda da olumlu gelişmeler oldu” diye konuştu. 


Haber / Erdal AYDIN