"Tüm Türkiye'ye ve Balkanlara örnek olacağız"

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp'in destekleri ile il genelinde kurulan Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifleri, Ahilik Haftası nedeniyle Saraçlar Caddesi'nde el emeği göz nuru ürett

GÜNDEM 16.09.2021 18:35:00 0

Eşi Dr. Ayten Canalp ile birlikte Saraçlar Caddesi’nde ilgi gören stantları ziyaret eden Edirne Valisi Ekrem Canalp, kooperatif üyesi kadınlar ile sohbet ederek üretilen ürünleri inceledi. Kooperatiflerde üretilen ürünlerin doğal ve organik olduğunu belirten Vali Canalp, “Kadınlarımızın üretime katılarak aile ve ülke ekonomisine katkıları her geçen gün artıyor” dedi.

 

“GÜNDEN GÜNE ARTTIRACAĞIZ”

 

Vali Ekrem Canalp, “İlimizde dört katlı bir binayı tadilat yaparak Kadın Girişimcileri Mükemmeliyet Merkezimizi kurduk. Bundan sonra da kadın kooperatiflerimizin sayısının hızla artığını memnuniyetle görüyoruz. İki olan kadın kooperatif sayımız şu an 13’e ulaşmış durumda ama bizim hedeflediğimiz daha fazlası. Edirneli kadınlarımızın girişimcilikleri ile sadece Edirne’ye değil tüm Türkiye ve Balkanlara örnek olabileceğini göstereceğiz. Önümüzdeki aylarda bu kooperatif sayını günden güne arttıracağız. Şu anda gayet iyi gidiyoruz, kurmuş olduğumuz her kooperatife üretimlerin devam etmesi için pazarlama dâhil her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN