Nehir yatağı 40 kilometre genişletilecek 

Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketlerinin ardından harekete geçen Edirne Valiliği, geçmiş yıllarda adı taşkınlarla anılan Tunca Nehri üzerinde yatak genişletme çalışmaları başlattı. Val

GÜNDEM 14.09.2021 18:21:00 0
Nehir yatağı 40 kilometre genişletilecek 

Geçen yıllarda adı sıkça taşkınlarla anılan Edirne'de, bypass kanalı yapılan Meriç Nehri'nden sonra Tunca Nehri'nde de olası sel felaketini önlemek amacıyla yatak genişletme çalışması başlatıldı. 


RİSKLER MİNİMUMA İNDİRİLECEK


Edirne Valisi Ekrem Canalp, Devlet Su İşleri'ne bağlı ekiplerin nehrin geçtiği kent merkezine bağlı Değirmenyeni Köyü’nde başlattığı çalışmaları inceledi. Vali Canalp, çalışmaların bitiminde taşkın riskinin minimuma indirileceğini kaydetti.


“ÇOK BÜYÜK BİR KATKI SAĞLIYOR”


Vali Canalp, "Hali hazırda hem Meriç Nehri'nden hem de Tunca Nehri'nden kaynaklanan seller sürekli gündemimizi teşkil edebiliyor. Geçmiş yıllarda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Meriç Nehri üzerinde yapılan Kanal Edirne Projesi, Meriç'ten kaynaklanan sel felaketlerinin azaltılması noktasında çok büyük bir katkı sağlıyor. Saniyede 750 metreküp suyun tahliye ediliyor olması, hali hazırda geçmiş yıllarda taşkın olarak ortaya çıkan tabloların artık sel olmaması, çok daha büyük su debilerinin gelmesi durumunda çok daha az zarara uğratabilecek sellerin ortaya çıkmasına vesile teşkil etti" dedi.


Haber / İrem BANÇO