Yüzde 90'ı aşı yaptırmayanlar!

Koronavirüs salgınına yakalananların yüzde 80'inin eksik aşılı olduğunu, hayatını kaybedenlerin yüzde 90'ının ise aşı yaptırmadığını belirterek, gençleri uyaran Tekirdağ İl SağlÄ?

GÜNDEM 13.09.2021 19:35:00 0
Yüzde 90

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs risk haritasında vaka sayısının 100 bin kişide 105,91 olarak açıklandığı Tekirdağ'da, 18 yaş ve üstü nüfusun en az bir doz aşı olanların oranı 89,4'e ulaştı. 


“ŞEHİR HASTANEMİZDE TÜM TESTLER YAPILMAKTA”


İl Sağlık Müdürü Cengiz Kalkan, il genelinde aşılamada büyük bir yol kat ettiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın ilgisi iyi ama biz hep 'en iyi, iyinin düşmanıdır' diyoruz. Bu açıdan vatandaşlarımızın yeni dönemde, yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımızı korumak anlamında da bu konuda daha bir hassasiyet göstereceklerini umuyoruz. Bu açıdan da arkadaşlarımız sahada tüm tedbirlerini almış durumda. PCR testleri için ağız ve diş sağlığı hastanelerimizde ve devlet hastanelerimizde, Şehir Hastanemizde tüm testler yapılmakta" dedi. 


“GEREKENİ SÖYLÜYOR”


“Aşı ile büyük bedellerin önüne geçiliyor” diyen Kalkan, "Servislerde yatan hastalarımızın yüzde 80 oranında hiç aşılanmamış ve aşısını tamamlamamış kişilerden oluşması, yine vefat eden hastalarımızın yüzde 90'ını aşılanmamış hastalarımızın oluşturması, aşının koruyuculuğu anlamında bize gerekeni söylüyor” ifadelerini kullandı. 


Haber / Buse SERİN