2 kamyon çöp topladılar

Marmaraereglisi Belediyesi ve EGO Elektronik Ev Aletleri A.Ş. işbirliği ile Arkadeniz mevkiinde düzenlenen çevre temizliği etkinliğinde yaklaşık 20 bin metrekare alanda, 80 kişi ile toplam iki kamyon çöp toplandı.

GÜNDEM 13.09.2021 18:50:00 0
2 kamyon çöp topladılar

Çöp toplama etkinliğine Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata da katıldı. Çevre kirliliğini önlemek adına öncelikle yapılması gerekenin az atık oluşturmak olduğunu kaydeden Başkan Ata, “Atık oluşumunun kaçınılmaz olması durumunda da atıklarımızı tekrar kullanmalı veya geri dönüşüme gitmesine yardımcı olmalıyız. Geri dönüşüm ile hem doğal kaynaklarımız korunacak, hem ülke ekonomisine katkı sağlanacak, hem de gelecek nesillere daha yaşanılabilir temiz bir kent sunma yolunda önemli adımlar atılmış olunacak” dedi.  


“TÜM VATANDAŞLARIN DESTEK OLMASINI BEKLİYORUM”


Yaşamsal fonksiyonları gerine getirirken istemli veya istemsiz olarak ortaya çıkan atıkların çevre kirliliği oluşturmaması için Marmaraereğlisi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından mahalle, bulvar, cadde, sokak, refüj, meydan, anıt ve tarihi eser çevreleri, pazar yerleri ve sanayi bölgesinin yıkandığını, el veya makine ile süpürüldüğünü, mıntıka temizliği yapıldığını, mevsim şartlarına göre cüruf, kar, buz, yaprak ve genel temizliği gibi faaliyetlerin yapıldığını belirten Ata, “Unutulmamalı ki, çevrenin düzenli olarak temizlenmesinin yanı sıra temiz tutulması, kirliliği önlemek adına büyük önem taşımaktadır. Çevre Temizliği ve Geri Dönüşüm projelerine tüm vatandaşlarımızın destek olmasını bekliyorum” dedi. 


Haber / İrem BANÇO