Balkan Göç Anıtı'nın açılışını Kılıçdaroğlu yapacak 

Lüleburgaz Belediyesi'nin Erol Özgür Parkı'nda yapımını tamamladığı, göçü simgeleyen Balkan Göç Anıtı 16 Eylül Perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal K?

GÜNDEM 13.09.2021 18:45:00 0
Balkan Göç Anıtı

Lüleburgaz Belediyesi’nin Balkanlardan tarihin belli dönemlerinde yaşanan göçleri simgeleyen Balkan Göç Anıtı 16 Eylül Perşembe günü Erol Özgür Parkı’nda açılıyor.


EROL ÖZGÜR’ÜN ADI VERİLDİ 


Lüleburgaz Belediyesi’nin merhum Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür’ün adının verildiği, Siteler Mahallesi Açelya ve Manolya Sokak kesişiminde bulunan parkta ünlü heykeltıraş Ferit Yazıcı tarafından yapılan Balkan Göç Anıtı’nın açılışını saat 15.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Tüm hazırlıkların tamamlandığı açılışta Kılıçdaroğlu halka bir konuşma da yapacak. 


ÜÇ AYDA TAMAMLANDI 


Belediye yetkilileri, “Açılış öncesi hazırlıklar tamamlanırken, yaklaşık 20 tonluk Balkan Göç Anıtı heykeli Ferit Yazıcı tarafından 3 ayda tamamlandı. Yazıcı’nın hemen hemen her gün hummalı bir çalışmayla yapımını gerçekleştirdiği eser, aynı zamanda kendisi de göçmen olan Lüleburgaz Belediyesi merhum belediye başkan yardımcısı Erol Özgür’ün adının verildiği parkta ölümsüzleşecek” dedi. 


Haber / Yener AKBABA