'Oyun Doğada Başlar' etkinliğinde buluştular 

Avrupa Birliği Sivil Düşün Destek programları kapsamında Umut ve Yaşam Derneği Trabzon Temsilcilerinden Makbulenur Onur tarafından yürütülen 'Oyun Doğada Başlar' projesi kapsamında Ergene'de düzenlenen etkin

GÜNDEM 12.09.2021 20:37:00 0

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği adı ile 2006 yılında Trabzon'da kanser gönüllüleri tarafından kurulan, Türkiye genelinde 36 temsilciliği bulunan Umut ve Yaşam Derneği'nin Tekirdağ Temsilciliği tarafından Ergene Velimeşe Mahallesi'ndeki Gölet Cafe'de Cumartesi saat 14.00'de kanser ile mücadele eden çocuklar ve aileleri için etkinlik organize edildi.


KENDİLERİ KÜÇÜK YÜREKLERİ KOCAMAN


Çorlu, Çerkezköy ve Ergene'den gelen kanser hastası çocuklar, okul öncesi öğretmenler eşliğinde 'Oyun Doğada Başlar' projesi kapsamında doğadan topladıkları doğal malzemelerle resimler çizdi. Ekolojik farkındalıklarının geliştiği etkinlik kapsamında keyifli vakit geçiren çocuklar, daha sonra çalan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Sevdikleri oyunları oynayan çocuklar, yeni arkadaşlıklar da kurdu. Etkinlikte gönüllülerin çocuklar için aldığı oyuncaklar da dağıtıldı. Küçük savaşçılar, hediyeler için teşekkür ederken, bir çocuğun 'hakkınızı helal edin' sözü herkesi duygulandırdı.


ÇOCUKLARININ MUTLULUĞUNA ORTAK OLDULAR


Daha sonra kendileri için hazırlanan masalarda pizza yiyen çocuklar, yemeklerinin bitmesinin ardından oyunlarına kaldığı yerden devam etti. Hep birlikte pasta da kesen çocuklar, unutamayacakları bir gün yaşadı. Çocuklarının mutluluğuna ortak olan aileler de, böylesine bir etkinliği organize ettikleri için Umut ve Yaşam Derneği Tekirdağ Temsilciliğine teşekkür etti.


"HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ"


Küçük bedenleri ile kansere savaş açan çocukların moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Umut ve Yaşam Derneği Tekirdağ Temsilcisi Gülay Karaçan, "Bu güzel etkinlikte kanser hastası çocuklarımız, aileleri ve gönüllüler ile bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Avrupa Birliği Sivil Düşün Destek programları kapsamında Umut ve Yaşam Derneği Trabzon Temsilcilerinden Makbulenur Onur tarafından yürütülen 'Oyun Doğada Başlar' projesi kapsamında inşallah daha nice etkinlikler yapıp çocuklarımızın moral ve motivasyonlarını artırıp hastalıkla mücadele sürecinde onlara destek olacağız. Çocuklarımızın yüzündeki gülümseme bizim için çok önemli. Onların zor günlerinde her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.


"ONLAR YETER Kİ HEP GÜLSÜN"


Kanser hastası çocukların ve ailelerin her zaman yanında olduklarını kaydeden Karaçan, “Zor günlerinde yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Kanser hastalığı çok zor bir hastalık. En büyük ilacı ise moral. Kanser hastası küçük çocuklarımızın morale ihtiyacı var, biz dernek olarak bunun bilincindeyiz ve bundan hareketle onları hiçbir zaman unutmuyor, her anlarında yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Temel ihtiyaçlarının yanı sıra özel günlerini de es geçmiyoruz. Onlar için doğum günü partileri düzenliyoruz. Hastanede olan çocuklarımızı da hastane odalarında ziyaret ediyoruz. Yüzlerini güldürmek için hediyeler alıyoruz, onlar en ufak bir şeyle bile çok mutlu oluyor, biz ise onların yüzündeki gülümsemeyle mutlu oluyoruz. Onlar yeter ki hep gülsün" ifadelerini kullandı. Pandemi ile mücadele kapsamında evlere kapanılan süreçte kanser hastası çocukların çok zor günler geçirdiğini kaydeden Karaçan, "Evlere kapanılan süreçte çok canları sıkıldı. Bazı çocuklarımızın tabletleri, teknolojik aletleri yoktu. Biz gönüllülerimiz aracılığıyla onlar için tablet tedarik ettik. Ailelerimizden zor günler geçirenler oldu, biz elimizden geldiğince hep ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Bez, kıyafet, mama, ilaç ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Sadece maddi değil manevi olarak da varlığımızı hissettirmemiz çok daha önemli tabi ki, biz onlarla hep iletişim halinde olacağız, yalnız bırakmayacağız" dedi.


“ALDIĞIM EN ÜZÜCÜ HABERLERDEN BİR TANESİYDİ” 


Yaşadığı üzücü bir olayı da paylaşan Karaçan, "Kanser ile mücadele eden küçük bir bebeğimiz vardı, ailesi ile sürekli iletişim halindeydik. Bir gün ailesi arayıp beşik ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Biz gönüllüler ile birlikte bebeğimiz için beşik aldık. Bir süre geçtikten sonra ailesi arayıp beşiği ihtiyacı olan birine göndermek istediklerini, kullanamadıklarını söyledi. Nedenini sorduğumuzda bebeklerini kaybettiklerini söylediler. Bu benim aldığım en üzücü haberlerden bir tanesiydi. Duyduğumda yıkıldım” şeklinde konuştu. 


Haber / Buse SERİN