Evcil Kanatlılar Fuarı'nın 2'ncisi yapıldı 

Çorlu'da Evcil Kanatlılar Fuarı düzenlendi. Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği'nin bu yıl ikincisini düzenlediği fuarda yaklaşık 10 bin güvercin, iguana ve kertenkeleler yer aldı.

GÜNDEM 12.09.2021 20:33:00 0
Evcil Kanatlılar Fuarı

Kapalı Salı Pazarı'nda yapılan fuara kadın ve çocukların ücretsiz girdi.


“SATIŞTA 10 BİN GÜVERCİN VAR”


Yaklaşık 10 bin güvercin, muhabbet kuşları, horozların yanı sıra iguana, kertenkele ve köpeklerin de bulunduğu fuarda, çocuklar özellikle iguana ve kertenkeleleri inceledi. Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Ayhan Ekdik "Sabahın erken saatlerinden itibaren insanlar gelmeye başladı. Yetiştirdikleri kuşları burada birbirileriyle soy değişikliği yaptılar ya da sattılar. Burada fuarımızı bayanlara ve çocuklara ücretsiz yaptığımız için onların da katılımı çok güzel. Satışta 10 bin güvercin var. Güvercinin yanı sıra muhabbet kuşları var, süs tavukları var. Aynı zamanda kedi ve köpek ırklarından var" ifadelerini kullandı. 


“HER KESEYE UYGUN HAYVAN VAR” 


“Fuarda vatandaşlar kendi ekonomik şartlarına göre alışveriş yapabiliyor” diyen Gedik, "Şimdi 50 liraya da güvercin var, 2 bin liraya da güvercin var, 100 bin liraya da güvercin var. Bu işe gönül veren ve bu işi profesyonel anlamda yapan arkadaşlarımız var. Burada insanlar, kendi ekonomik şartlarına ve kendi branşlarına göre, herkesin kesesine göre güvercin var. Buraya gelen insan, mutlaka kendi ekonomik şartlarına göre bir hayvan bulabilir" dedi.


“SATIŞLAR BİRAZ SIKINTILI” 


Fuara katılan Arif Tanır da, "Fuar çok güzel gidiyor. Özellikle kadınların ve çocukların ilgi göstermesi bizi bir hayli mutlu etti. Günlerden beri buna hazırlandık ve güvercinlerimizi ve kuşlarımızı getirdik. Satışlar biraz sıkıntılı, genelde görsel olarak millet gezmeye rağbet gösteriyor" ifadelerini kullandı.


Haber / Şaban KARDEŞ