Kursiyerlere sertifikaları verildi

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen yaz spor okulları ile hobi ve meslek edindirme kurslarına katılan ve başarı belgesi almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 

GÜNDEM 12.09.2021 20:29:00 0
Kursiyerlere sertifikaları verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Tekirdağ Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) ile Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ergene’de ortaklaşa düzenlenen yaz dönemi spor kursları ile meslek edindirme ve hobi kurslarına katılanlar için Ergene Belediyesi Kültür Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.


“7 YILDA TARİHİ HİZMETLERE İMZA ATTIK”


Törende konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediğini ifade etti. 7 yılda tarihi hizmetlere imza attıklarını söyleyen Yüksel, “Yaptıklarımız kolay işler değil 200 kilometre yol 100 kilometre içme suyu hattı 100 kilometre atık su hattı yaptık. Altyapı ve üstyapı çalışmalarında tarihi hizmetlerimiz var. Bütün bunların yanında rutin belediyecilik hizmetleri dışında sosyal belediyecilik faaliyetlerine de ağırlık veriyoruz. Kültür Müdürlüğümüzde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kurslar düzenliyoruz. Bu kurslarımıza katılarak kendi iş yerini açanlar da oldu. Meslek sahibi olarak bir iş yerinde çalışmaya başlayanlar da oldu” dedi. 


“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”


Ergene Belediyesi olarak ilçede yaşayan vatandaşların refah seviyesini arttırmaya dönük çalışmalara bundan sonra da devam edeceklerini söyleyen Yüksel, “2021 yılında Tekirdağ Meslek Edindirme Kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı sertifika onaylı kurslarından Ergene’de bilgisayar, aşçı çıraklığı, kuaförlük, fotoğrafçılık, halk oyunları branşlarında toplam 46 kursiyer, Ergene Belediyesi’nin düzenlediği kurslarına ise futbol, resim, İngilizce, ve step aerobik branşlarında toplam 58 kursiyer katıldı” dedi. 


“YENİ BİR SPOR KOMPLEKSİ KAZANDIRIYORUZ”


Başkan Yüksel, Ergene Belediyesi olarak gençlere yatırım yaparak sporu ve sporcuyu teşvik ettiklerini ifade ederek “Vakıflar Mahallemizde yeni bir spor kompleksi kazandırıyoruz. Futbol sahası, tribünler ve soyunma odalarının yanı sıra spor alanları da olacak. Ergene Belediyesi imkanları ile kısa süre önce yapımına başladığımız projemizi tamamlama aşamasına geldik. Yakın zamanda Ergene halkının hizmetine sunacağız” dedi. 


ÇEŞİTLİ HEDİYELER DE VERİLDİ


Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayçe Albayraktar, Ergene Belediyesi meclis üyeleri Abdullah Yaman, Servet Yıldız ve Erhan Baştak, CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, CHP Ergene Kadın Kolları Başkanı Emine Gakçı, CHP Ergene Gençlik Kolları Başkanı Aydoğan Taşkın, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından verildi. Sertifika töreni programı kapsamında futbol yaz spor okulu, bilgisayar, İngilizce, resim, halk oyunları, fotoğrafçılık, çocuk İngilizce, çocuk resim, aşçı yardımcılığı, kuaförlük kursunu tamamlayarak belgelerini alan kursiyerlere çeşitli hediyeler verildi.


Haber / Yener AKBABA