Şeker sektörünün güçlü ve zayıf yönleri tartışıldı 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Şeker Sektörü Master Planı Çalıştayı'na katıldı. Aksoy, "Çalıştayda;

GÜNDEM 12.09.2021 20:13:00 0
Şeker sektörünün güçlü ve zayıf yönleri tartışıldı 

Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanlığı ve TÜBİTAK TÜSSİDE iş birliği ile başlatılan "Şeker Sektörü Master Planı Projesi" kapsamında şeker sektörünün etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla orta ve uzun vadede yurt içi şeker talebinin yurt içinden sağlanmasında su kısıtı, nüfus artışı, gıda sektörünün hammadde ihtiyacı ile mevcut şeker fabrikalarının verimliliği dikkate alınarak, sektörün ilgili tarafları ile iş birliği halinde "Şeker Sektörü Master Planı Çalıştayı" düzenlendi. 


GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ TARTIŞILDI 


Düzenlenen çalıştaya Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, İl Müdür Yardımcıları, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, il ve ilgili ilçe müdürlüklerinden personel ile ilgili sektör paydaşları katıldı.  Çalıştayda, tarladan tüketiciye olan değer zinciri dikkate alınarak bölgede şeker üretiminin güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditleri ile ilgili durum analizi yapıldı. Proje devamında şeker pancarı maliyet tespit çalışması yapılarak, sonuçların paylaşımı ile çalıştay sona erdi. 


Haber / Menşure KARDEŞ