CHP'nin 98'inci kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98'inci kuruluş yıl dönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da törenlerle kutlandı.

GÜNDEM 9.09.2021 18:53:00 0
CHP

Tekirdağ’da Atatürk Anıtı önünde CHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “98 yıl önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin demokratikleşme, çağdaşlaşma ve kalkınma mücadelesine öncülük eden ulu bir çınardır. Mensubu olmaktan her zaman büyük bir gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partimizin 98. yılını Atamızın izinde yine aynı gurur ve mutlulukla güzel şehrimiz Tekirdağ’ımızda kutlamanın mutluluğuyla, başta kurucumuz Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çağdaş bir ülke olmamız yolunda mücadele eden tüm partilerimize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.  

 

“KURULUŞUN VE KURTULUŞUN PARTİSİ”

 

Kapaklı’da da belediye önündeki Atatürk Anıtı’na CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu. Törende konuşan İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Benim iki eserim var: biri Cumhuriyet biri Cumhuriyet Halk Partisi’ demiştir. Kuruluşun ve kurtuluşun Partisi; Cumhuriyet Halk Partimiz 98 yaşında” dedi. Törende, partinin en yaşlı üyesi Ahmet Yavuz ve en genç üyesi Abdullah Can Baran’a plaket takdimi de yapıldı.

 

“HALKIMIZIN UMUDU”

 

Ergene’de düzenlenen çelenk sunma töreninde konuşan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Koca çınarımız, halkımızın umudu partimiz Cumhuriyet Halk Partisi 98 yaşında. Kutlu olsun! Ulu Önderimiz Atatürk'ün izinde yürümeye, aynı inanç ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Sevgi Kenti Ergene’mizde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını CHP Ergene İlçe Başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, belediye başkan yardımcılarımız, belediye meclis üyelerimiz, partililerimiz ve vatandaşlarımız ile bir kez daha saygıyla ve minnetle andık” dedi.

 

“COŞKUYLA KUTLUYORUZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Marmaraereğlisi’nde de çelenk sunma töreni düzenlendi. 98 yıllık çınar olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşun ve kurtuluşun partisi olduğunu belirten İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, “Cumhuriyet değerlerimizin yılmaz bekçisi Cumhuriyet Halk Partimizin 98. yılını coşkuyla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞLARA AŞURE İKRAM EDİLDİ

 

9 Eylül 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Muratlı’da da Hürriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde ilçe teşkilatı tarafından çelenk sunma ve kutlama programı düzenlendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci kuruluş yıl dönümünü coşku içerisinde kutladıklarını belirten İlçe Başkanı Sedat Gürler, “’Benim iki büyük eserim var; Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partimiz, 98 yaşında” şeklinde konuştu. Çelenk sunma töreninin ardından saat 12.00’de belediye binası önünde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

 

“BİR ÇİFT MAVİ GÖZ IŞIĞINDA”

 

CHP’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hayrabolu’da da çelenk sunma töreni düzenlenirken, törende konuşan Hayrabolu İlçe Başkanı Fatih Ertem, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98’inci yıl dönümünde ülkemizin ve partinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk bıraktıklarını kaydederek, “Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesinden güç alan CHP’nin 98. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Bir çift mavi göz ışığında” ifadelerini kullandı.

 

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN EMANETİ”

 

Şarköy’de CHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen törende konuşma yapan İlçe Başkanı Birol Taner, “Halk iktidarını kuran, Kuvâ-yi Milliye ruhundan gelen, Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti 98. Yaşında” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde konuşan İlçe Başkanı Özgür Ertaş da, “Şimdi tan vaktidir; milletimiz için gün yeniden doğmakta, asırlık çınarın taze filizleriyle yeniden yeşermektedir. Bu düşüncelerle, partimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünde, Atatürk Meydanında düzenlediğimiz çelenk töreniyle Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kere daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. CHP’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Saray ve Malkara’da ilçe teşkilatları tarafından çelenk sunma törenleri düzenlendi.

 

Haber / Buse SERİN