Kapaklı'ya 13 adet park kazandırılıyor

Kapaklı Belediyesi tarafından ilçeye 13 farklı noktada yeni park, yeşil ve sosyal alan kazandırıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Peyzaj, çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalı?

GÜNDEM 9.09.2021 18:06:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Atatürk Mahallesi Fatih Caddesi, Kazım Karabekir Mahallesi dere kenarı, Pınarça Mahallesi 122 ada, Bahçelievler Mahallesi Yunus Emre Cami yanı, Fatih Mahallesi Yakamoz Sokak ve Cumhuriyet Mahallesi Faruk Ilgaz Caddesi olmak üzere 6 farklı noktada toplam 18 bin 386,99 metrekarelik alanda çalışmalar devam ediyor.

 

KARAAĞAÇ DERE KENARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

Belediye yetkilileri, Fatih Mahallesi Köşe Sokak, Mimar Sinan Mahallesi Amca Sokak, Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi ve Amasyalılar Meydanı, Atatürk Mahallesi Seyit Onbaşı Sokak, Bahçelievler Mahallesi Güvercin Sokak ve Karaağaç Mahallesi Yeşilırmak Sokak olmak üzere 7 farklı noktada 12 bin 89,65 metrekarelik alanın ise park, yeşil ve sosyal alan olarak kazandırılmasının planlandığını kaydetti. Kazım Karabekir Mahallesi Karaağaç dere kenarında bulunan 10 bin 840 metrekare alanda yeni spor ve yaşam alanı yapım çalışmalarının ise sürdüğünü kaydeden yetkililer, “Alanda 567 metre uzunluğunda koşu ve bisiklet yolu, 250 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde yürüyüş ve gezinti yolu yapılıyor. Pergoleli oturma alanları, peyzaj ve çevre düzenlemesi ile aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasıyla alan mahalle sakinlerinin nefes alacağı güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.

 

BİTKİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

 

Yetkililer, Atatürk Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde 2 bin 65 metrekare alanda yapımı süren park ve sosyal alanda 68 metre uzunluk, 1.60 metre genişliğinde koşu yolu, 176 metrekare çocuk alanı, 153 metrekare spor alanı yer alacağını da kaydederek, “Pınarça Mahallesi 122 ada karşısında 1685 metrekare alanda ise yapımında sona gelinen parkta 219 metrekare basketbol sahası, 83 metre uzunluğunda koşu yolu, 209 metrekare çocuk alanı, 124,80 metrekare spor alanı yer alıyor. Fatih Mahallesi Yakamoz Sokak’taki 741 metrekare alanda ise spor ve çocuk oyun alanları yer alıyor. Bahçelievler Mahallesi Yunus Emre Cami yanındaki 981 metrekare alanda ve yapımı devam eden tüm park ve yeşil alanlarda pergoleli oturma alanları ve kamelyalar, yürüyüş ve gezinti yolları ile bitkilendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor” dedi.

 

YAKINDA BAŞLAYACAK

 

Cumhuriyet Mahallesi Faruk Ilgaz Caddesi’nin 3 kısmında çalışmalar yapıldığını, 647,15 metrekarelik birinci kısım ve 417,84 metrekarelik ikinci kısımda pergoleli oturma alanları, yürüyüş ve gezinti yolları yer aldığını kaydeden yetkililer, “1010 metrekarelik üçüncü kısımda ise yürüyüş ve gezinti yollarının yanı sıra 186 metrekare çocuk oyun alanı bulunuyor. Cumhuriyet Mahallesi Amasyalılar Meydanı’nda 525,93, Vatan Caddesi’nde 3615, Bahçelievler Mahallesi Güvercin Sokak’ta 1614,68, Atatürk Mahallesi Seyit Onbaşı Sokak’ta 1023,14, Karaağaç Mahallesi Yeşilırmak Sokak’ta 3636, Mimar Sinan Mahallesi Amca Sokak 1237,90 ve Fatih Mahallesi Köşe Sokak’ta 437 metrekare olmak üzere toplam 12 bin 89,65 metrekarelik alanda ise çalışmalar yakında başlayacak” dedi.

 

“HER ŞEY DAHA YEŞİL BİR KAPAKLI İÇİN”

 

Kapaklı’yı park, yeşil ve sosyal alanlarla donatmaya devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “13 farklı noktada 13 yeni park ve yaşam alanını kentimize kazandırıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli alanlarda spor aktiviteleri yaparak oyunlar oynayacağı, aile ve gençlerimizin farklı aktivitelerde bulunabileceği park, yeşil ve sosyal alanı oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Şu zamana kadar 7 park alanını kentimize kazandırırken, 6 farklı noktada yeni park ve yeşil alan çalışmamız hızla devam ediyor. Yine 7 farklı noktada da planlamamızı yaptık, yakında çalışmalarımıza başlayacağız. Kentimize kazandırdığımız ve kazandıracağımız park ve yeşil alanlarımızda spor alanları, çocuk oyun alanları, koşu, bisiklet, yürüyüş ve gezinti yollarının yanı sıra oturma grupları ve kamelyalar yer alıyor. Peyzaj, çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışmalarımızla parklarımız vatandaşlarımızın huzurla vakit geçirebileceği alanlar oluyor. Bu çalışmalarda emeği geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyorum. Her şey daha yeşil ve güzel bir Kapaklı için” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN