"Cumhuriyet Halk Partisi, adaleti sağlayanların partisidir"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, "Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin mirası

GÜNDEM 8.09.2021 19:41:00 0

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

 

“GURURLUYUZ, MUTLUYUZ, HEYECANLIYIZ”

 

“Umudun adı, ülkemizi kurtaran ve kuran Cumhuriyet Halk Partimiz 98 yaşında” diyen Yontar, “Gururluyuz, mutluyuz, heyecanlıyız. Büyük devlet adamı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyet’ten önce 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisini kurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren her bir birey bu onuru ve haklı gururu yaşıyor, yaşayacak. Cumhuriyet Halk Partisi 98’inci kuruluş yıl dönümünde yine halkımızın umut kaynağı. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, demokratik, laik sosyal hukuk devletini inşa eden, adaleti sağlayan partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin attığı her ileri adımda vardır. Cumhuriyeti kuran partimiz demokrasinin yerleşmesini ve adaleti de sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKEMİZE UMUT OLAN PARTİ”

 

Yontar, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ulu Önderimiz ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleri 98 yıldır ülkemiz için hizmet etme aşkımızın da kaynağıdır. Cumhuriyet Halk Partimiz ülkemizin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü milletten alan, kurucusu Atatürk’ün ülküsünden hiç ayrılmayan, ülkemize umut olan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partimiz ve her bir üyemiz Atamıza ve ülkemize layık olmak için çalışmaktadır. 98’inci yılımızı kıvançla kutluyoruz”

 

Haber / Buse SERİN