41 ülkeden bilim insanları kongrede buluştu

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde III. Balkan Tarım Kongresi (AGRI Balkan 2021) yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle sanal olarak ve sınırlı katılımla gerçekleşen kongreye 41 ülkeden bine yakın bilim

GÜNDEM 7.09.2021 17:29:00 0
41 ülkeden bilim insanları kongrede buluştu

Trakya Üniversitesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen III. Balkan Tarım Kongresi, dünyanın 41 farklı ülkesinden 988 bilim insanını online olarak bir araya getirdi.

 

TARIM ALANINDA SUNUM YAPTILAR

 

Japonya’dan Polonya’ya, Nijerya’dan Rusya’ya kadar dünyanın farklı ülkelerinden birçok bilim insanı tarım alanındaki sunumlarını internet üzerinden gerçekleştirdi. Balkan Kongre Merkezi’nde yerli bir yazılımla dijital olarak gerçekleştirilen ve 4 gün boyunca devam eden kongrede bilim insanları tarafından 288 sözel, 110 poster sunumu olmak üzere toplam 388 bildiri sunuldu.

 

PEK ÇOK KURUM DESTEK VERDİ

 

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen kongre Trakya Üniversiteler Birliği, Balkan Üniversiteler Birliği ve Uludağ Üniversitesi’nin yanı sıra Plovdiv Ziraat Üniversitesi, Bulgaristan Tarım Bilimleri Akademisi, Trakia Üniversitesi-Stara Zagora, Yunanistan Demokritus Üniversitesi ve diğer Balkan Üniversiteleri ile pek çok araştırma kurumunun destekleriyle organize edildi.

 

ALANINDA YETKİN BİLİM İNSANLARI KATILIYOR

 

Kongre Başkanlığı görevini Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya’nın üstlendiği uluslararası etkinlikte Litvanya, Ukrayna, Filipinler, Malezya, Fas, Cezayir gibi 41 farklı ülkeden bilim insanı, tarım alanında hazırladıkları sunumları katılımcılarla paylaştı. İlki 2014 yılında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 700’ü aşkın katılımcı ile gerçekleşen ve tarım alanında düzenlenen en geniş katılımlı etkinlik olarak bilinen kongrenin 2’incisi 2017 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleşmişti. Tarıma odaklanan uluslararası bilim, teknoloji ve iş forumu olarak düzenlenen kongrede, Balkanlarda ve dünyada tarım alanındaki konular alanında yetkin bilim insanları ve araştırmacılar tarafından ele alınıyor.

 

Haber / Yener AKBABA