CHP Grubundan rant iddialarına yanıt

Lüleburgaz Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Sedat Demir'in "Bu planda amaç çevre yolu değil" diyerek kişilere rant sağlanacağı iddialarına Lüleburgaz Belediye Meclisi CHP Meclis Grubu'ndan ço

GÜNDEM 5.09.2021 17:27:00 0
CHP Grubundan rant iddialarına yanıt

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde görüşülen 1/5000 Ölçekli Genel Nazım İmar Planı Revizyonu CHP’li üyelerin kabul, AK Partili üyelerin ret oyuyla meclisten oy çokluğuyla geçti. Kararla birlikte belediyeye ait 100 bin metrekarelik alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na “Kamuya Ait Ticari Alan” olarak bedelsiz devredilecek.Lüleburgaz Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Sedat Demir’in kişilere rant sağlanacağını iddia ederek “Planın perde arkasında oluşacak yanlış uygulamaların önüne geçmek istiyoruz. Bu planda amaç çevre yolu değil” açıklamaları karşısında Lüleburgaz Belediyesi CHP Meclis Grubu adına Tamer Ermut ve Fikri Şentürk, yazılı açıklama yaptı.

 

“ÇEVRE YOLUNUN YAPIMINI UZATMAK SÜRECİ KAOSA SOKAR”

 

Yapılan yazılı açıklamada 1/5000’lik plan hazırlıklarının şeffaf bir şekilde rant gözetmeksizin ve ilgili tüm bireylerin katılımıyla olumlu görüşme sonucunda meclise sunulduğu hatırlatılarak, “Yapılan bu çalışmaların asıl gayesi 1/5000 nazım imar planı revizyonu ile uluslararası çevre yoluyla ilgili engellerin ortadan kaldırılmasıdır. Bu karara hayır oyu vermek kentimizin en önemli sorunlarından biri olan çevre yolu yapımını uzatmak ve süreci kaosa sokmaktır” denildi.Açıklamada, yapılmış olan planlara ya da alınan kararlara itiraz etmenin demokratik ve sosyal hukuk devletinde her bireyin kişisel anayasal hakkı olduğu belirtilerek, “Oluşabilecek muhtemel itirazlar ilgili komisyonlarla belediye meclisimizce yeniden değerlendirilerek bu kentin menfaatine uygun kararlar alınacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır” ifadeleri kullanıldı.

 

“LÜLEBURGAZ’IN GELECEĞİ VE MENFAATİNE YÖNELİK”

 

Demir’in “Kişilere rant mı sağlanacak?” şeklindeki iddialarının dayanaksız olduğunun altının çizildiği açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; “Planda hizmet alanı olarak ayrılan alan ‘Ticari Alan’ olarak işlenmemiş, kamuya ait ticari alan olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla şahıslara ait herhangi bir arazi ticari faaliyet bölgesi olarak belirlenmemiş ve rant sağlanması söz konusu değildir. 1/5000 plan hazırlanırken oluşturulan ticari koridor alanında kamuya ait kalan parseller de plan bütünlüğünü sağlamak gerekliliğinden dolayı ticari alan olarak belirlenmiştir. Bu değişimin kişilere rant sağlamak amaçlı olduğunu düşünmek ya da konuşmak manidar olmuştur. 1/5000 planda öncelikli amacımız net olarak çevre yoludur ve zamanı bugündür. Bu plan ve bundan sonra alınacak tüm kararların tamamen Lüleburgaz’ın geleceği ve menfaatine yönelik kararlar olacağından ve asla siyasi rant ve beklenti amaçlı kararlar olmayacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. CHP Meclisi Grubu olarak parti ilkelerimiz doğrultusunda bu çizgimizden asla ödün vermeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz”

 

Haber / İrem BANÇO