Gelişigüzel atılan çöpleri belediye ekipleri topladı

Edirne'nin, Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan'a bağlı Yayla Köyü Sahili'nde ormana gelişigüzel atılan çöpler, belediye ekiplerince toplandı. Belediye Başkan YardımcısÄ?

GÜNDEM 3.09.2021 17:03:00 0
Gelişigüzel atılan çöpleri belediye ekipleri topladı

Keşan Belediyesi ekipleri, artan şikayetler üzerine Yayla Köyü Sahili’ndeki ağaçlık alana gelişigüzel atılan ve çevre kirliliğine neden olan çöpleri iş makineleriyle topladı.

 

“ORMANLAR ÇÖPLÜK DEĞİLDİR”

 

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Günsal, vatandaşları ormana çöp atmamaları konusunda uyararak, “Üzücü bir görüntüyle karşı karşıya kaldık. Vatandaşlarımızdan gelen şikayet üzerine ormanlık alana duyarsız bazı kişilerin gelişigüzel etrafa atmış olduğu inşaat atıkları, ev eşyaları ve çöpleri topluyoruz. Bu manzara karşısında söyleyecek söz bulamıyorum. Bir aydır ülkemiz ve dünya olarak orman yangınları ile mücadele ediyoruz. Bu görüntüler karşısında hepimizin ciğerleri yandı. Bunlara rağmen hâlâ duyarsız bazı kişilerin atıklarını ormanlık alanlara attıklarına şahit olmaktayız. Doğamız, yeşilimiz, ormanlarımız hepimizin ve biz bunları korumalıyız. Ormanlar çöplük değildir, caddeler ve sokaklar çöplük değildir. Tüm vatandaşlarımızı bir kez daha temizlik konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“JET ÇÖP HİZMETİ VAR”

 

Yayla Köyü’nde oturan Ahmet Dinçer ise ormana çöp atılmasının herkesi üzdüğünü ifade ederek, “Çevreye gelişigüzel çöp atılması konusunda sürekli şikayetler var. İnşaat atıkları, ev eşyaları, çöpler atılmış. Keşan Belediyesi’nin jet çöp hizmeti var. 153’ü arayarak, bu hizmetten faydalanıyoruz. İnşaat atıklarınızı belediye evinizden alıyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA