Okullarda dezenfeksiyon çalışması başlatıldı

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 6 Eylül Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacak olan okullarda dezenfeksiyon çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında okul

GÜNDEM 3.09.2021 16:49:00 0
Okullarda dezenfeksiyon çalışması başlatıldı

Süleymanpaşa Belediyesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında sürdürdüğü dezenfeksiyon çalışmalarına okullarda devam ediyor.

 

TÜM OKULLAR DEZENFEKTE EDİLECEK

 

Sağlık kuruluşları ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı kamu kurumlarının girişlerinin düzenli olarak dezenfekte edildiğini belirten belediye yetkilileri, “Bunun yanı sıra 6 Eylül Pazartesi günü eğitime başlayacak olan okullar da yoğun mesai harcanarak dezenfekte edilmeye başlandı. Çalışmalar sırasında okulların girişleri, teneffüslerde öğrencilerin kullandığı alanlar ve spor tesisleri arındırma işlemine tabi tutuluyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar, ilçedeki tüm ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayacak şekilde gerçekleştiriliyor. İlçe merkezinde bulunan okulların yanı sıra kırsal mahallelerdeki tüm okullar da dezenfeksiyon çalışmaları kapsamına alınarak ilçe genelinde bulunan tüm okullar, açılış tarihinden önce dezenfekte edilmiş olacak” dedi.

 

YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

 

Yetkililer, “Çocukların koronavirüs salgınından etkilenme oranları yetişkinlere göre düşük olsa da taşıyıcı olma ve virüsü kendi evlerine götürme ihtimalleri yüksek olduğundan, okulların arındırılmasına özel önem veriliyor. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı boyunca düzenli olarak okullarda dezenfeksiyon çalışmaları yapılacak” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN