Tabakoğlu, USHAŞ heyetini ağırladı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) heyetini ağırladı. Ziyarette, Trakya Üniversitesi ve USHAŞ'ın sağlık turizmine yönelik yapabile

GÜNDEM 2.09.2021 19:16:00 0
Tabakoğlu, USHAŞ heyetini ağırladı

USHAŞ Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya başkanlığındaki USHAŞ heyeti, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ziyarette bulundu.

 

İSTİŞARELERDE BULUNDULAR

 

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ve Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım’ın da eşlik ettiği ziyarette Trakya bölgesinin sağlık turizmi potansiyeli ile bu potansiyeli daha da artırmak için atılabilecek ortak adımlar hususunda istişarelerde bulunuldu.

 

“CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

 

USHAŞ olarak sağlık turizmi alanında önemli projelerde yer alarak Türkiye’yi yurt içinde ve yurt dışında başarılı bir şekilde temsil etmeye ve bu alanda yapılan çalışmalara destek vermeye devam ettiklerini belirten Mehmet Ali Kılıçkaya, Trakya bölgesinin sağlık turizmi potansiyelini harekete geçirmek ve Edirne’yi bu alanda cazibe merkezi haline getirmek istediklerini ifade etti. USHAŞ’ın kamu ve özel sektörle olan iş birlikleri konusunda bilgiler veren Kılıçkaya, Edirne’de de sağlık alanında öncü kurum ve kuruluşlar ile iş birliği ve koordinasyon içinde bölgenin sağlık turizmi potansiyelini ortaya çıkararak geleceğe taşıyabileceklerini belirtti.

 

“İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

 

Trakya Üniversitesi’nin bölgenin ve Balkanların en önemli sağlık kuruluşuna sahip olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne Türkiye ve Balkanlar başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden hasta geldiğine dikkat çekti. Pek çok alanda nitelikli sağlık hizmeti sunan ve bünyesinde Onkoloji, Kemik İliği Nakli Merkezi, Replantasyon Merkezi, Epilepsi Cerrahisi gibi spesifik birimler barındıran Hastaneye sağlık turizmi kapsamında özellikle Balkanlardan her yıl binlerce hasta geldiğini belirten Rektör Erhan Tabakoğlu, Türkiye’nin sağlık turizmi noktasında imajını güçlendirecek konularda tüm paydaşlarla iş birliği içinde olmaya hazır olduklarını ifade etti.

 

UYGULAMA ALANLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar vizyonu, sağlık alanındaki faaliyetleri ve uygulama alanları hakkında bilgiler paylaşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu. Rektörlük Binası’nda gerçekleşen görüşmede Trakya Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş, Hastane Başmüdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş hazır bulunurken USHAŞ Başkan Vekili ve Genel Müdür Mehmet Ali Kılıçkaya’ya Turkish Medical City Hasta Hizmetleri Müdürü Prof. Dr. Ece Salihoğlu, Satış ve Pazarlama Departmanı Sorumlusu Nedim Top ve Strateji Planlama ve İş Geliştirme Birimi Sorumlusu Emrah Karaca eşlik etti.

 

Haber / Yener AKBABA