Milletvekili Yüceer: İşçinin, emekçinin hakkını sömürmek zulümdür

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan   Indomie AdkoTurk Fabrikası'nın toplu iş sözleşmesi sürecindeki uzlaşmaz tutumu gerekçesiyle 23 Ağus

GÜNDEM 2.09.2021 18:51:00 0
Milletvekili Yüceer: İşçinin, emekçinin hakkını sömürmek zulümdür

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve Kapaklı Belediye Meclis üyeleri ile birlikte grevlerini sürdüren Indomie AdkoTurk Fabrikası’nın işçilerini ziyaret etti. CHP’li Dr. Yüceer ve beraberindekileri grev alanında Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ve grevdeki işçiler karşıladı.

 

“ÇAĞIMIZDA ZULÜM BÖYLE OLUYOR”

 

Ziyarette konuşan Dr. Yüceer, “Sizler elleriyle, emekleriyle dünyayı yaratan insanlarsınız. Sizler olmazsanız üretim olmaz, bu fabrikalar olmaz, bu ülkede ne birlik olur ne beraberlik olur. Bu emek kentinde bu sanayi kentinde 131 gündür haklarınız için alın teriniz için onurunuz için mücadelenize devam ediyorsunuz. Eğer işveren ‘anayasal olarak yetki almış bir sendikayı kabul etmiyorum, ben yargı kararını tanımıyorum’ diyebiliyorsa, sendikalı oldu diye işçiyi işten çıkarıyorsa ya da ülkeyi yönetenler sözde milli güvenliği tehdit, onu tehdit, bunu tehdit diyerek grevleri yasaklıyorsa, işveren grev kırıcılığına soyunmuşsa, asgari ücret açlık sınırının altında kalmışsa, işveren emekçisini uygun olmayan zor koşullarda çalıştırıyorsa, kıdem tazminatından örgütlenmeye, toplu sözleşmeden sosyal haklara artık bütün haklar yok sayılmaya başlanmışsa bu grev, bu direniş haktır. Bunu görmezden gelmek, bu sese kulak vermemek de haksızlıktır, insafsızlıktır. Bu gerçek anlamıyla zulümdür. Çağımızda zulüm böyle oluyor. İşçinin emekçinin hakkını sömürmek zulümdür. İşçiyi açlık sınırının altında bir yaşama muhtaç etmek zulümdür. Bak dışarda işsizler var demek zulümdür. Örgütlenme hakkının elinden alınması zulümdür” dedi.

“GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Devletin imkânlarının patronlar için kullanıldığını savunan Yüceer, “Ama biz bu düzene karşıyız. Biz emeğin sömürülmediği, hakça, eşit bir düzeni, dayanışmanın ve birliğin inşa edildiği bir düzeni savunuyoruz. Varsın onlar sizi işsizliğe, yoksulluğa, iş cinayetlerine mahkûm etmeye çalışsınlar, varsın onlar sizi yarınsız geleceksiz bırakmaya çalışsınlar, varsın onlar sizlerin tüm kazanımlarını ortadan kaldırarak kendilerine elverişli köleler yaratmaya çalışsınlar biz buna geçit vermeyeceğiz. Ne olursa olsun bu dayatılan, insanca olmayan yaşama, çalışma koşullarına karşı ekmeğimiz için, demokrasi için mücadeleye edeceğiz” dedi.

“BÖL PARÇALA YÖNET TAKTİĞİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Örgütlenmenin özgürlük olduğunu belirten Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Sizi örgütsüz hale getirmeye çalışıyorlar. Sizi tek tek güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Böl parçala yönet taktiğini uygulamaya çalışıyorlar. Buradan bir kez daha onurlu mücadelenizi selamlıyorum. Selam olsun demokrasi için, özgürlük için, adalet için, barış için, emeği için, alın teri için mücadele edenlere! Selam olsun sizlere. Elbet kazanacağız ama yılmayın, umutsuzluğa kapılmayın, birbirinizden kopmayın. Birleşe birleşe kazanacaksınız, birleşe birleşe kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Haber / Buse SERİN