Başkan Akay: Aksama yok, 5-10 gün önden gidiyoruz

Çerkezköy Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, "Atatürk Caddesi'ndeki çalışmaların yavaş olduğu yönünde eleştiriler alıyo

GÜNDEM 1.09.2021 19:20:00 0
Başkan Akay: Aksama yok, 5-10 gün önden gidiyoruz

Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 15.00’de Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan Çerkezköy Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Koray Önsel ve Mikail Çelik katılmadı.

 

“MÜTEAHHİT İLE İLGİLİ BİR SORUN YAŞANDI”

 

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi kapsamında devam eden çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sıcak asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında hedefimiz 119 cadde ve sokakta çalışma yapmaktı, şu ana kadar yaklaşık 85 cadde ve sokakta çalışmalarımız devam ediyor. Eksik kalan alanlarımızı da tamamlayacağız. En önemlisi de TESKİ, Polisevi’nin arkasındaki çalışmaları yeni tamamladı. Orası da dahil olmak üzere yaklaşık 34 sokakta da çalışma yaparak, sıcak asfalt çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Aynı şekilde soğuk asfalt çalışmalarımız da vardı biliyorsunuz, Ambardere’de başlamıştık ancak müteahhit ile ilgili bir sorun yaşandı. Yeniden ihale oluyor bir kısım kalan iş. Dolayısıyla Eylül ayının sonu itibariyle muhtemelen Ekim ortası gibi o çalışmalarımızı da sonlandırmayı hedefliyoruz. TESKİ’nin de iki ihalesi şu an devrede. Birinci ihalesi yaklaşık 4 bin 950 metre yağmur suyu inşaatıydı. Neredeyse 3 bin 950 metresi bitti. Yaklaşık bin metre için bir müteahhit ayrı çalışma gerçekleştiriyor” dedi.

 

“YOĞUN VE KAPSAMLI BİR İŞ”

 

Başkan Akay, “Bunun dışında da Atatürk ve Öztrak Caddesi ile ilgili bir çalışmamız var. Zaman zaman muhalefetten eleştiriler aldığımız çalışmalar. Doğaldır, olabilir ancak bu iş yoğun ve kapsamlı bir iş. Atatürk Caddesi’nde şu anda TESKİ’nin bir çalışması var, meydan altı otoparkı ihalesi devreye giriyor. Bunun dışında Çerkezköy Belediyesi’nin ihale ettiği iş de başlamış durumda. Atatürk Caddesi’nin Altıyol Kavşağı’ndan belediye meydanına kadar olan kısmı ile ilgili. TESKİ oradan yukarısını sol tarafı parsel bağlantılı yapıyor. Bekleme sebeplerimiz var, belli bir süre bekleme durumumuz var. Mesela yeni hatta su veriyorsunuz, yaklaşık bir hafta 10 gün kadar hattın herhangi bir yerinde sızıntı var mı, çatlak var mı diye bekliyoruz. Bunun dışında yol betonunu atmaya başladık. Önümüzdeki hafta bu tarafın suyu verilecek, bekleme süresi dolduktan sonra diğer tarafın da suyu verilecek. Ortak alanın kaldırım taşları geldi, önümüzdeki hafta döşeme de başlayacak. Bazen bu çalışmaların yavaş olduğu yönünde eleştiriler alıyoruz ancak bizim iş programımıza göre herhangi bir aksama yok. Hatta 5-10 gün önden gidiyoruz denilebilir. Çalışma saatleri ile ilgili eleştiriler alıyoruz, az olduğu yönünde ama şu anda TESKİ’nin ciddi bir altyapı çalışması var, Çerkezköy Belediyesi’nin üstyapı çalışması olacak. Ancak TESKİ, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi dışında Tredaş, Vodafone ve diğer altyapı kurumlarının da buralarda ciddi deplase işleri var. Dolayısıyla ekiplerin ve kurumların birbirini bekleyeceği, geçiş vereceği, yön vereceği zamanlar yaşıyoruz. Kolay bir çalışma değil, ciddi bir mesele. Dolayısıyla bu gibi gerekçelerle, biz bunların tamamını düşünerek iş programımıza göre süre vermiştik. O sürede çok ciddi sarkmalar yaşanmadan bugüne kadar geldik. Bugüne kadar konuştuklarımızın dışında niyetimiz start verdiğimiz günde büyükşehir belediyesinin meydan altı otoparkının da eş zamanlı olarak bu işe başlamasıydı ancak zaman zaman ihale süreçleri belediyenin ve idarenin dışında gelişebiliyor, bu da öyle gelişti. En kapsamlı olan meydan altı otoparkı ihalesinde geçtiğimiz hafta sözleşme yapıldı. Yaklaşık 4-5 gün evvel yer teslimi yapıldı, muhtemelen de 15 gün içerisinde fore kazıklardan başlamak kaydıyla yer altı otoparkının çalışmaları başlayacak. Yani ben de eş zamanlı olmasını isterdim ama olmadı” ifadelerini kullandı.

 

“ŞAHSİ YORUMUNUZ OLARAK ALIYORUM”

 

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ademi İçli’nin, “Yaklaşık 2 buçuk yıldır Çerkezköy Belediyesi’nin çivi çakmadan geldiği bir hali de var. Evet bugün çalışmalara başladınız, sahadasınız bir fiil tebrik ediyoruz. Onunla ilgili sıkıntımız yok ama 2 buçuk yıl geriye döndüğümüzde de çivi çakılmayan bir Çerkezköy’ü net görüyoruz. Yani 2 buçuk yıl içerisinde hiçbir şey yapmadığınız zaman zaten Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesi borçları kapatır. Cari fazlası bile verebilir. O yüzden çok da övünecek durumunuz yok” demesi üzerine konuşan Akay, “Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmadığı zamanlarda kamyon yüküyle borç bıraktığı zamanlar da oldu. Çivi çakmama yorumunu da sizin şahsi yorumunuz olarak alıyorum. 2 buçuk yıllık süre zarfımızda faaliyet raporunda da her sene ne yaptığımızı anlatıyoruz diyorum ve sözümü ortaya bırakıyorum” yanıtını verdi.

 

TESKİ’DEKİ HIRSIZLIK KONUSU GÜNDEME GELDİ

 

Daha sonra tekrar söz alan Adem İçli, Başkan Akay’a şu soruları yöneltti; “Butçular Sokak’ta örnek sokak çalışmanız vardı. Sonradan ne oldu da Butçular Sokak’ta o kadar masraf çarçur oldu. Butçular Sokak ile ilgili bilgi istiyoruz. TESKİ’de hırsızlık konusu gündeme geldi. Sizin bilginiz var mı? Terfi merkezinden hırsızlık yapıldığına dair ciddi iddialar var kulağımıza gelen. Boruların çalındığı ve bununla ilgili müfettişlerin görevlendirildiğine dair. Oranın kamera sisteminin de olmadığı söyleniyor. Bu konuda bilginiz var mı?”

 

“BİZİM SORUMLULUK SAHAMIZDA DEĞİL”

 

TESKİ’nin Çerkezköy’ün sorumluluk sahasında olmadığını, kendisinin de olayı gazeteden öğrendiğini belirten Akay, “Ancak TESKİ’nin bir genel kurul üyesiyim. Aynı zamanda kasım ayında genel kurul var. Bu soruların tamamını hem sizin grubunuz hem MHP grubu hem de bizim grubumuz adına sorup takip ederim. Benim detaylı bilgim yok. Bizim sorumluluk sahamızda değil” yanıtını verdi. Butçular Sokak ile ilgili de bilgi veren Akay, “Butçular Sokak’ı 2017 yılında örnek sokak yaptık. Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi bu işin üzerine geldi. Otopark projesi bu işin üzerine geldi. Bazen yapmak zorunda olduğumuz işler var” dedi.

 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantının ilk gündem maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Çerkezköy Halk Akademisi Çalışma Yönetmeliği hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Belediye hissesi hakkındaki yazısı da görüşülerek, 8 adet Belediye hissesi satışı ile ilgili talep İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün kullanım izni hakkındaki yazısının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün 4 adet Dolu Kadroda Derece Değişikliği yapılması hakkındaki yazısı oy birliği ile kabul edildi.

MÜTEŞEBBİS HEYET ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

 

Gündemin 5’inci maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün Kızılpınar Namık Kemal ve Kızılpınar Gültepe Mahallesi Muhtarlık Binalarının devri ile ilgili protokol yapılması hakkındaki yazısı kabul edildikten sonra Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde görev almak üzere 5 asil ve 5 yedek üyenin bildirilmesi hakkında yazısı görüşüldü. Yapılan seçim sonucunda VeliköyYalıboyu OSB Müteşbebis Heyeti Asil Üyeliklerine; Cevdet Aykaç, Erdal Zengin, Kemal Buzkuş, M. Henifi Karataş ve Şahin Yılmaz, Yedek Üyeliklere Gökay Keleşoğlu, Nedim Yılancı, Taner Bahar, Mehmet Kar ve Nihat Mıstık oy çokluğu ile seçildiler. Daha sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Bağlık Mahallesi Aşık Veysel Sokak’ta yapılan parka Şehit Polis Memuru Erdem Uçar’ın isminin verilmesi talebi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

“ÜSTÜN HİZMETLERDEN DOLAYI KUTLUYORUZ”

 

Toplantıda 19 Aralık 2016 tarihinden itibaren Çerkezköy’de görev yapan, görev süresi boyunca özellikle eğitime yaptığı katkılarla ilçenin gelişmesinde katkısı olan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'a Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi konulu yazı da görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “Sayın kaymakamımızın yaptığı hizmetler hepimiz tarafından takdir edilen konudur. Kendisini yaptığı hizmetlerden dolayı özellikle de eğitim konusundaki üstün hizmetlerden dolayı kutluyoruz. Vereceğimiz Fahri Hemşehrilik Beratının da hayırlı olmasını diliyoruz” derken, MHP’li Meclis Üyesi Habip Çelik de, “Sayın kaymakamımızın çok emeği var, özellikle de eğitim konusunda. Bence de çok doğru bir karar, hayırlı olsun inşallah” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan CHP Grup Sözcüsü Nedim Yılancı, “Sayın kaymakamımızın son 5 yılda Çerkezköy’e kattığı, özellikle eğitim konusundaki katkılarından dolayı Fahri HemşehrilikBeratı’nın verilmesini gönülden arzu ediyorum, grubumuz da aynı şekilde düşünüyor” şeklinde konuştu. Ardından gündeme sonradan ilave edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Harita Şube Müdürlüğü’nün yazısı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, Çerkezköy Belediyesi’ne 1 adet damperli vidanjör, 1 adet yol süpürme aracı, 1 adet kazıyıcı-yükleyici iş makinası alınması ile ilgili talep de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının ilk oturum sona ererken, Çerkezköy Belediye Meclisi Eylül ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Pazartesi günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Buse SERİN