Albayrak: Zabıtalık, büyük özveri gerektiren bir meslek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 195'inci yıl dönümü ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla çelenk sunma töre

GÜNDEM 1.09.2021 19:03:00 0
Albayrak: Zabıtalık, büyük özveri gerektiren bir meslek

Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törene;Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkan Vekili Erdin Eral ile Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi zabıta personeli katıldı.

 

“DAHA YAŞANILABİLİR BİR TEKİRDAĞ İÇİN”

 

 Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan program,Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkan Vekili Erdin Eral, “Zabıtamız şehrimizde vatandaşlarımızın rahatı ve esenliğini sağlamak amacıyla önce insan anlayışı ile yaşanan bir Tekirdağ için yer ve zaman kavramı gözetmeden çalışmaktadır. Bu bilinçle Zabıta Teşkilatı olarak düzenli, temiz ve daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için üzerimize düşen görevi yerine getirmek amacıyla günün 24 saat, yılın 365 günü tüm gücümüzle çalışmak, halkımıza sunduğumuz hizmette dürüstlük, adalet ve kaliteden ödün vermemek temel ilkelerimizdendir" dedi.

 

“HİZMET BİRİMLERİ ARASINDA ÖZEL BİR YERİ VAR”

 

Eral'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “1-7 Eylül tarihlerini her yıl Zabıta Haftası olarak kutluyoruz. 195. yıl dönümünü kutladığımız Zabıta Teşkilatımız 1826 yılında kurulmuştur. Cumhuriyet döneminde 1930'da çıkarılan kanun ile belediyelerin görevleri yeniden belirlenmiş ve zabıtanın, belediye hizmetlerinin icra ve takipçisi olan özel bir hizmet birimi olması öngörülmüştür. Vatandaşlarımızın esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanmasından sorumlu olan Zabıta Teşkilatının, belediyelerin hizmet birimleri arasında özel bir yeri var. Çünkü zabıtalık, yıl boyunca 7 gün 24 saat çalışma esasına göre, mesai kavramı olmaksızın görev yapmaları sebebiyle büyük özveri gerektiren bir meslektir. Vatandaşlarımızın güvenliği, sağlığı ve mutluluğu için çalışan Zabıta Teşkilatımız, halk ile her zaman iç içe olmasından dolayı Büyükşehir Belediyemizin gören gözü ve işiten kulağı durumundadır. Dolayısıyla zabıta personelimiz, kurumumuz ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir” ifadelerini kullandı.  Yapılan konuşmaların ardından Başkan Kadir Albayrak ve Zabıta Dairesi Başkanlığı personelinin hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN