"Büyük Zafer'e ilham veren ruh, milletimize istikamet çizmeye devam ediyor"

Kapaklı Belediyesi'nin bu yıl ikincisi düzenlediği 2. Kazak Gölü Festivali'nin 3'üncü gününde sahne alan ünlü sanatçılar Ziynet Sali ve Ufuk Beydemir, Kapaklılılara Zafer Bayramı coÅ

GÜNDEM 31.08.2021 20:19:00 0

2. Kazak Gölü Festivali’nde 28 Ağustos’ta Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ve DJ Çağrı Baki, 29 Ağustos’ta Güliz Ayla ve Mustafa Ceceli ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise Ufuk Beydemir ve Ziynet Sali sahne aldı.

 

UÇURTMALARINI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

 

Festival, 28 Ağustos Cumartesi günü Bisiklet Yarışı ile başladı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in startını verdiği yarış belediye önünden başlayarak Kazak Gölü’nde sona erdi. 67 yarışmacının katıldığı yarışın kazananı Ömer Talha Yalçın olurken, ikinci Mehmet Gündüz, üçüncü Arda Canbaz oldu. Ardından düzenlenen uçurtma şenliğinde Başkan Çetin, çocuklar ve aileleriyle birlikte uçurtmaları gökyüzüne bıraktı. Festival kapsamında Kazak Gölü Kır Bahçesi’nde ünlü yazarlar okurlarıyla bir araya geldi. 28 Ağustos Cumartesi günü Ahmet Şerif İzgören, 29 Ağustos Pazar günü Sinan Yağmur ve 30 Ağustos Pazartesi günü ise Mete Yarar söyleşi ve imza etkinliğinde okurlarıyla buluştu.

 

SIFIR ATIK ÇALIŞMALARI FESTİVAL BOYUNCA DEVAM ETTİ

 

3 gün boyunca süren festivalde çocuklar da unutulmadı. Bubble Show, Jonglör, maskot ve cambaz gösterileri ile çocuklar gönüllerinde eğlendi. Kapaklı Belediyesi Emek Sepeti Üretim Atölyesi görsel ve el sanatları sergileri ve uygulamalı sanat atölyeleri festival boyunca vatandaşlarla buluşturuldu. Temel itfaiye eğitiminin de verildiği festival boyunca Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından tanıtım standı kuruldu. Kapaklı Belediyesi’nin 27 aylık süreçte sıfır atık konusunda yaptığı çalışmaların vatandaşlara anlatıldığı standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Eğitimlerin de verildiği stantta vatandaşlara saksı, toprak ve çeşitli hediyeler verildi.

 

BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

 

28 Ağustos tarihinde Kapaklı Stadyumu’nda devam eden festival programı kapsamında Yaz Spor Okulları öğrencilerine başarı belgeleri takdim edildi. Futbol, voleybol, basketbol, satranç, boks, güreş, tekvando, halk oyunları, spora başlama, jimnastik ve masa tenisi olmak üzere 12 branşta düzenlenen ve 2 bine yakın öğrencinin eğitim aldığı Yaz Spor Okulları’na katılan öğrencilere başarı belgeleri Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından verildi.

 

ZAFER KOŞUSU YAPILDI

 

2.Kazak Gölü Festivali’nin ilk günü Anadolu Ateşi Dans Topluluğu gösterisi ve DJ Çağrı Baki performansı ile tamamlanırken, 29 Ağustos Pazar günü festival coşkusu Kazak Gölü’nde düzenlenen Güliz Ayla ve Mustafa Ceceli konserleri ile sürdü. Sunuculuğunu Afitap Değermencioğlu’nun yaptığı festivalde sevilen şarkılarını seslendiren şarkıcılar, vatandaşlara güzel bir gece yaşattı. Festivalin üçüncü gününde 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Zafer Koşusu yapıldı. 52 yarışmacının katıldığı Zafer Koşusunun kazananı Mustafa Güler olurken, ikinci Muhammet Taştan, üçüncü Mustafa İdrisoğlu oldu. Zafer Bayramı coşkusu Ufuk Beydemir ve Ziynet Sali konserleriyle devam etti.

 

“TÜRK TARİHİ ZAFERLERLE DOLUDUR”

 

Ufuk Beydemir konserinin ardından sahneye çıkan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Tarihi zaferlerle dolu milletimizin iftihar abidesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve siz kıymetli vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Kazak Gölü Festivalimizi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla birleştirerek tamamladık. Kültür, sanat, müzik, spor ve eğlence dolu unutulmaz bir üç gün yaşadık. Kapaklı’da ilklere imza attık ve atmaya da devam edeceğiz. Türk tarihi zaferlerle doludur. Türk tarihinin altın sayfalarının yazıldığı ağustos ayında, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve Anadolu topraklarının korunmasını sağlayan Büyük Taarruz'a kadar birçok zafere imza atıldı. Bugün de 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. Yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.  Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz, 4 gün süren göğüs göğse çarpışmaların ardından Dumlupınar’da kesin bir zaferle sonuçlanmıştır. Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktası olan 30 Ağustos, milletimizin kendisine ömür biçen emperyalist niyetleri kursaklarda bıraktığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açtığı tarihimizin en kritik dönüm noktalarından biridir.  Milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle 1071 Malazgirt’te bize yurt kılınan bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

 

“Büyük Zafer’e ilham veren ruh, inanç ve irade, 99 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimize istikamet çizmektedir” diyen Başkan Çetin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefiyle ilçemizde üstyapıdan sosyal alanlara, kültür, sanat ve spordan kentimize değer katacak çalışmaları hayata geçirmeye çalışırken, devletimiz savunma sanayiinden ekonomiye, dış politikadan enerjiye, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden taşeron terör örgütleriyle mücadeleye kadar her alanda önemli başarılar elde etmektedir. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını minnetle yâd ediyorum. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğrunda can veren aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

 

HEP BİR AĞIZDAN EŞLİK ETTİLER

 

Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından sahneye çıkan şarkıcı Ziynet Sali, sevilen şarkılarını Kapaklı halkı için seslendirdi. Alanı dolduran binlerce vatandaşa unutulmaz bir gece yaşatan ünlü sanatçıya vatandaşlar da hep bir ağızdan eşlik etti. Konserlerin ardından Başkan Çetin, şarkıcılara şilt ve çiçek takdim etti.

 

Haber / Buse SERİN