30 Ağustos coşkusu alana sığmadı

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Çerkezköy Kültür ve Sanat Festivali, 30 Ağustos Zafer Bayramı özel konseriyle muhteşem bir finale imza attı. Sanatçı Haluk Levent'in konseriyle coşkunun tavan yap

GÜNDEM 31.08.2021 19:55:00 0
30 Ağustos coşkusu alana sığmadı

Çerkezköy Belediyesi tarafından 28-29 ve 30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 3. Kültür ve Sanat Festivali’nde Bisiklet Şenliği, Uçurtma Şenliği ve Streetball Turnuvası gibi renkli etkinliklerin yanı sıra 29 Ağustos Pazar günü Ceylan Ertem, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise Haluk Levent sahne alarak Çerkezköylülere bayram coşkusu yaşattılar.

 

KUŞBAHÇE’DE BULUŞTULAR

 

Festivali etkinlikleri, 28 Ağustos Cumartesi günü Kentpark’ta saat 16.00’da Streetball Turnuvası ile başladı. 3 gün süren ve toplam 52 takımın katıldığı Streetball Turnuvası birbirinden çekişmeli maçlara ev sahipliği yaparken, kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Festivalin ikinci günü ise Kentpark’ta saat 15.30’da Bisiklet Şenliği ile başladı. 29 Ağustos Pazar günü saat 15.30’da Kentpark’ta toplanan bisiklet tutkunları saatler 16.00’ı gösterdiğinde Kuşbahçe Mevkii’ne doğru Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte pedal çevirmeye başladılar. Bisiklet Şenliği’ne katılan bisiklet tutkunlarının Kuşbahçe Mevkii’ne varmasının ardından saat 16.30’da da Uçurtma Şenliği düzenlendi. Uçurtma Şenliği’nde vatandaşlara ücretsiz uçurtma dağıtıldı.

 

CEYLAN ERTEM SAHNE ALDI

 

Festivalin ikinci günü olan 29 Ağustos Pazar günü saat 21.00’da Kentpark’ta sevilen sanatçı Ceylan Ertem sahne aldı. Ceylan Ertem’in seslendirdiği eserler ile coşkulu bir gece geçiren vatandaşlar şarkılara da eşlik etti. Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali’nin 3’üncü günü olan 30 Ağustos Pazartesi günü ise Kentpark’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşandı. Kent park’ta saatler 21.30’u gösterdiğinde sahneye çıkan Belediye Başkanı Vahap Akay, konser alanını dolduran kalabalığı selamladı.

 

“TÜRK TARİHİNİN DÖNÜM NOKTASI”

 

Tüm Çerkezköylülerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü ve Türk tarihinin dönüm noktası. Karabasanla başlayan, 3 yıl, 3 ay, 22 gün süren, mucize ile biten bir rüya. 99. Yıldönümü bugün hepimize yeniden kutlu olsun. Bugün en büyük bayram, Zafer Bayramı. Bugün, bu bayramı unutanların, hafife alanların, yok sayanların değil coşku içinde haykıranların bayramı. Bugün tutsaklığa boyun eğenlerin değil, tutsaklığa başkaldıranların bayramı. Sevr’i imzalayan korkakların değil, onu yırtıp atanların Lozan’ı yazanların bayramı. Bugün bayrağını yere düşürmeyen kahramanların, toprak siperlerde korkmadan canını verenlerin bayramı. Bugün İnebolu’dan Ankara’ya karınca dizileri gibi cephane taşıyan anaların, bugün kağnıların izinde istiklal yolunda yürüyen gençlerin çocukların bayramı” ifadelerini kullandı.

 

“CUMHURİYET’İN BAŞKENTİ ANKARA’YA İYİ BAK”

 

“Bugün bir millete biçilen kadere isyan edenlerin, kafasına koyduğunu yapmak için korkmadan yola çıkanların, özgürlük ve bağımsızlığından vazgeçmeyenlerin bayramı” diyen Başkan Akay, “Korkup kaçarak boyunduruk altına giren korkakların değil ‘Türk Milleti hürdür’ diyenlerin, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diye haykıranların bayramı bugün. Bizler; bu şanlı zafer gecesinde yeniden bu meydandayız. Yan yana, omuz omuza yürüdüğümüz yollarda kol kola, kardeşçe buluştuğumuz meydanlarda Ay Yıldızlı bayrağımıza, şanlı tarihimize, 99 yıllık mirasımıza sahip çıkmak için buradayız” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Yemyeşil dalına, ağacına, mas mavi engin denizlerine, bereket fışkıran topraklarına, yaylalarına, tarlalarına, ovalarına, bozkırına, başaklarına, buğdayına, kuzusuna, kuşuna, bu güzel topraklara, yanan canım ormanlarına, sahip çıkmak için buradayız. İyi bak bu topraklara, 99 yıllık mirasına. Dumanı tüten Toroslara, Trakya’nın günebakanına, Karadeniz’in hırçın dalgalarına, Anadolu’nun uçsuz bucaksız yaylalarına iyi bak. İyi bak Sakarya’ya, Dumlupınar’a, top sesleriyle gürleyen Afyon Ovası’na, masmavi Ege’ye, güzel İzmir’e. İyi bak sarı zeybeğin hikayesine. Bozkırın kasabasından Cumhuriyet’in başkenti Ankara’ya iyi bak. İyi bak cesaretimizi arttıran, umutlarımızı yeşerten İstanbul’a iyi bak” şeklinde konuştu.

 

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜMÜZÜN TOPRAĞI”

 

Bu toprakların bu şanlı mirası bizlere bırakan Halide Ediplerin, Yörük Ali Efe’nin, Deli Halitlerin, Sütçü İmamların, Duru Çaylı Halime Çavuş’un toprakları olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Ah bu topraklar, İsmet İnönü’nün, Kazım Karabekir’in, Mareşal Fevzi Çakmakların toprakları. Bu topraklar vatanın her karış toprağını kanları ile ıslatan kahraman Mehmetçiğin toprakları. Bu topraklar Trablusgarp’tan Balkanlara, Çanakkale’den Kafkaslara, Filistin’den Sakarya’ya, Dumlupınar’a cepheden cepheye koşan, Samsun’dan Anadolu’ya, Amasya’ya, Erzurum’a, Sivas’a milletini zincir gibi bağlayan kapkara ufukların arasından bir kurtuluş umudu gibi ışık saçan, geldikleri gibi giderler diyerek bu vatan toprağını kaderine terk etmeyen mavi gözlü sevdamızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün toprağı” dedi.

 

HALUK LEVENT SAHNE ALDI

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşin hiç sönmeyeceğini ve Türk Milleti’nin sevgisinin hiç bitmeyeceğini kaydeden Akay, “Bu toprakları vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve silah arkadaşlarına hasretle, özlemle, saygıyla. Zafer Bayramımız kutlu olsun” diyerek tamamladı. Vahap Akay’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Anadolu Rock’ın efsane ismi Haluk Levent, seslendirdiği şarkılarla Çerkezköylülere güzel bir gece yaşatırken, konser alanını dolduran binlerce kişi ünlü sanatçı Haluk Levent’in şarkılarına eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN- İrem BANÇO