Kaymakam Abban: Gönlümün kapısı herkese açık

İçişleri Bakanlığı'nın 30 Kasım 2016'da yayınladığı Kararname ile Çerkezköy Kaymakamlığı'na atanan ve 5 yıldır Kaymakamlık görevini özveriyle yürüten Atilla Sela

GÜNDEM 31.08.2021 19:33:00 0
Kaymakam Abban: Gönlümün kapısı herkese açık

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 14.00’da düzenlenen veda programına; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Emrah Baran, Çerkezköy Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Muteber Kuralay, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve kaymakamlık personeli katıldı.

 

KISA KESİTLER SUNULDU

 

Program, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Daha sonra Kaymakam Abban için özel hazırlanan video izlendi. Videoda sırasıyla İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Jandarma eski Komutanı Volkan Torun, İlçe Emniyet eski Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Yazı İşleri Müdürü Muteber Kuralay, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Belediye Başkanı Vahap Akay, Kaymakam Atilla Selami Abban hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirerek, emeklilik hayatında sağlık, huzur ve mutluluk dilediler. Kaymakam Abban’ın Çerkezköy’de eğitim başta olmak üzere yaptığı hizmetlerden kısa kesitlerin yer aldığı video gösterimi esnasında Kaymakam Abban, duygusal anlar yaşadı.

 

“ÇERKEZKÖY SİZİ UNUTMAYACAK”

 

Video gösteriminin ardından konuşma yapan İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Kaymakam Abban ile 5 yıl birlikte çalıştıklarını kaydederek, “Bu 5 yılın yaklaşık 2 yılı da pandemiyle mücadeleyle yoğun, zorlu bir şekilde geçti. Sayın kaymakamımız bize her zaman destek oldu. Kurumlar arası koordinasyonu sağlayarak, kurumların işleyişini hızlandırdı. Ne zaman ihtiyacımız olsa 7/24 kendilerine ulaştık. Tecrübelerini bizimle paylaştı, bize yol gösterici oldu. Sayın kaymakamımız kurumlarla koordineli bir şekilde, hayırseverlerle birlikte Çerkezköy’e büyük yatırımlar yaptı. Bu gibi nedenlerle Çerkezköy sizi unutmayacak sayın kaymakamım. Kamu görevlileri olarak da sizinle birlikte huzur içinde çalıştık. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyoruz. Emeklilik yaşamınızda eşinizle, çocuklarınızla, sevdiklerinizle sağlıklı huzurlu, mutlu, uzun ömürlü bir yaşam diliyoruz. Tek cümleyle sizi seviyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“YERİ BAMBAŞKA”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de, “Ben yaklaşık 30 yılı aşkın süredir sanayiciyim. Bu zaman içerisinde tam 11 tane kaymakam değiştirmişiz. Bütün kalbimle söylüyorum; bu kaymakamlarımızın içerisinde gerçekten değerli hizmet verenler de oldu ama sayın kaymakamımın yeri bambaşka. Çok değerli hizmetler verdi. Biz onu hep eğitime verdiği katkılarla öne çıkardık ama ben onun insani yönüne ve babacan tavrına da bizzat kendim şahit oldum. Hiç kimseyi bekletmeden huzuruna kabul etti, dertlerine hep çözüm buldu. Herkeste bir emeği var. Biz sizi unutmayacağız kaymakamım. Siz bir devlet adamıydınız, adam gibi adamdınız” şeklinde konuştu.

 

“SİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, 7 buçuk yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü kaydederek, “Sayın kaymakamım siz Çerkezköy’e iz bırakan bir kaymakam olarak tarihe geçeceksiniz. Bunu tüm kalbimle, tüm samimiyetimle söylüyorum. Kurumlar arası iletişimin nasıl olacağını, devlet adamının sert duruşunun ne olacağını, devlet adamının tatlı yüzünün ne olacağını, devlet adamının güler yüzünün nasıl olacağını sizin bana da, bu salondakilere de, Çerkezköy’deki herkese de anlattığınızı düşünüyorum. Sizden çok şey öğrendik. Ben şahsım adına genç bir belediye başkanı olarak sizinle 5 yıl çalışmaktan, yan yana olmaktan, sizinle beraber mesaiyi paylaşmaktan çok mutlu oldum” dedi.

 

 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN ÇOCUKLARINA BİR GELECEK KAZANDIRDINIZ”

 

Başkan Akay, “4 buçuk yıl önce Çerkezköy 3’lü eğitime doğru gidiyordu. Sınıf mevcutları 55-60’ları buluyordu. 2’li öğretimden 3’lü öğretime dönüşen bir Çerkezköy manzarasıyla karşı karşıyaydık. Ben 2014 yılının Eylül ayında belediye başkanı oldum. Siz de 2016 yılının sonunda göreve gelmiştiniz. O güne kadar da bu manzarada bir değişim yoktu. Dolayısıyla bir el gerekiyordu, siz o eli Çerkezköy’e attınız ve Çerkezköy’ün çocuklarına bir gelecek kazandırdınız. Burada ne sizi övmek ne de size bir şey söyleme duygusuyla bunu anlatmıyorum. Bunu bugüne kadarki konuşmalarımın tamamında söyledim. Türkiye’deki tüm dengeleri bir kenara bırakarak görev anlayışınızın gereğini yerine getirme azim ve kararlılığınızın önünde saygıyla eğildiğimi bir kere daha buradan ifade etmek istiyorum. Ne zaman dizlerini vura vura zeybek oynayanları görsem benim aklıma Atilla Selami Abban gelecek. ‘Bir Denizli efesi Çerkezköy’e geldi, iz bıraktı ve emekli oldu’ diyeceğim. Emeklilik yaşamınız boyunca sağlık huzur ve mutluluk diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“BEN VE AİLEM HİÇBİR ZAMAN ÇERKEZKÖY’Ü UNUTMAYACAĞIZ”

 

Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Atilla Selami Abban, “Vedalar hüzünlüdür, sıkıcıdır ancak ben buraya 14’üncü tayin olarak geldim. Her defasında veda yaptık ama demek hala alışamamışım. Duygularımı nakletmekte sıkıntılar çekiyorum, beni mazur görün lütfen. Benden önceki konuşmacılar biraz abarttılar herhalde çünkü ben dinlerken ‘neler yapmışım’ diye düşünmeye başladım. İşin şakası bir yana ben bu sıkıntı ve hüznü atlatmaya bakıyorum aslında. Gerçekten çok duygulandım. Benim 40 yılı aşkın mevki idare amirliğimin son 5 yıla yakın kısmı Çerkezköy’de geçti. Acı tatlı pek çok anım var. Ben ve ailem hiçbir zaman Çerkezköy’ü unutmayacağız, bunu en başta ifade etmek istiyorum. Bunun dışında yapılanlarla ilgili benden önce konuşmacılara cevap vermek istiyorum. Ben sadece koordinasyonu sağladım. Bütün emek başarı sizlerindir. Ben kurumlar arası koordinasyonu, eşgüdümü sağlayarak hayırseverleri ikna ederek ilgi ve desteklerini almaya çabaladım” dedi.

 

“KİMSELER İNANAMADI”

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da çok fazla ilgi ve desteğini gördüğünü kaydeden Kaymakam Abban, “Okul arsası çok fazla yoktu elimizde fakat başkanım sağ olsun gerektiğinde imar planlarını esneterek çok yardımcı oldu. Teknik eleman konusunda da aynı şekilde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve mesai arkadaşlarım gecesini gündüzüne katarak çalıştı. O kadar hızlı yaptık ki okulları ve o kadar imkansız yerlere okul yapma becerisini gösterebildiniz ki kimseler de inanamadı aslında bu kadar kısa sürede bu kadar okul yapılabileceğine. Tabii sadece okul değil bunun yanında ilçeye jandarma karakolu kazandırıldı. Hele son 1 buçuk yılda pandemiyle olan mücadelemizde arkadaşlarım gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Geceleri, cumartesi Pazar günleri pek çok toplantı ve denetim yaptık. Hepinizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında emeklilik hayatını Yalova’da geçireceğini belirten Atilla Selami Abban, şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarım İstanbul’da ve bizim de İstanbul’a yakın olmamızı istediler. Şimdiye kadar olduğu gibi telefonum ve gönlümün kapısı herkese açık. Bu arada hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Benim varsa benden yana helal olsun. Gidip de gelmemek, gelip de görememek var. Dünyanın kırk türlü hali var tabii ki. Kaymakamlık bir bayrak yarışıdır. İnancım odur ki gelecek kaymakam arkadaşımla da çok güzel hizmetler yapacaksınız. Çok güzel günler geçireceksiniz. Bundan sonra da zaten Çerkezköy’ü takip edeceğim. Bundan sonraki yaşamınızda tüm sevdikleriniz ve ailelerinizle birlikte hepinize sağlık, mutluluk, başarı dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI TAKDİM ETTİ

 

Ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Kaymakam Abban’a plaket takdim etti. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Fahri Hemşehrilik Beratı takdim etmesi ve Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün’ün ilçeye olan katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN