Akıncı TİHA Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Mezuniyet Töreni'ne katıld?

GÜNDEM 29.08.2021 21:04:00 0
Akıncı TİHA Türk Silahlı Kuvvetleri

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada, Türkiye’nin mühendislik kabiliyetlerinin yeni sembolü, bağımsızlığımızın gökyüzündeki yeni temsilcisi Taarruzi İnsansız Hava Aracımız Akıncı’nın teslimatı vesilesiyle bir aradayız” dedi. Ağustos ayının tarihimizde zaferler ayı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Perşembe günü 950. Sene-i devriyesini kutladığımız Malazgirt Zaferi’nden, yarın 99. yıl dönümüne kavuşacağımız İstiklal Harbimizin zirvesi olan 30 Ağustos Zaferi’ne kadar pek çok dönüm noktasını bu ay içerisinde yaşadık. Bugünkü programımızla tarihimizdeki bu zaferler halkasına bir yenisini daha eklemiş oluyoruz” dedi.

 

“EN ÖN SAFTA SAVUNMA SANAYİ YER ALIYOR”

 

Türkiye’nin son 19 yılda yazdığı başarı hikâyesinin en ön safında, hiç şüphesiz, savunma sanayiinin bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilhassa insansız hava araçları teknolojisinde ulaştığımız seviye, savunma sanayindeki kabiliyetlerimizin tüm dünya tarafından kabul edilen başarısının ifadesidir. Çok değil bundan 10 yıl önce, bize bu araçları parasıyla bile satmayan, bakımlarını yaptırmak istediğimizde 'bugün git yarın gel’ diyenler vardı. Aynı çevreler bugün, sahada oyunu değiştiren Türk İHA’larını ve onların açtığı çığırı konuşuyor” dedi.

 

 

“DÜNYANIN EN İLERİ ÜÇ ÜLKESİNDEN BİRİ OLDU”

 

Bu başarının gerisinde, Nuri Demirağ, Nuri Killigil ve Vecihi Hürkuş gibi vatanseverlerin akim kalmış mücadelelerini yeniden ayağa kaldıran Türk mühendisleri, teknisyenleri ve teknikerlerinin bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu başarının arkasında, 'yapamayız, beceremeyiz’ diyen mandacı kafalara inat ‘en iyisini, en ilerisini biz yaparız’ diyen inanmış yürekler var. Bu adanmışlığın meyvesini bugün; sınıfında dünyanın en gelişmiş İHA’larından biri olan Akıncı’yı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine katarak alıyoruz. Taarruzi İnsansız Hava Aracımız Akıncı ile birlikte Türkiye, bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri olmuştur” diye konuştu. Başarının mimarları olan Bayraktar ailesini, Baykar’ın fedakâr mühendislerini, teknikerlerini, çalışanlarını ve Akıncı’nın tasarım, geliştirme, üretim safhalarında emeği geçen herkesi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbimden, Akıncı’nın bölgesinde ve dünyada huzurun, güvenin, barışın ve adaletin tesisi için samimi gayret gösteren Türkiye’nin gücüne güç katmasını niyaz ediyorum” dedi.

 

“SAVUNMA SANAYİNDE DE AYNI BAKIŞ AÇISIYLA HAREKET EDİYORUZ”

 

“Türkiye olarak prensibimiz, geliştirdiğimiz her teknolojiyi, ülkemizle birlikte insanlığın tamamının faydasına sunmak, hayrına kullanmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinde de aynı bakış açısıyla, aynı hissiyatla hareket ettiklerini ifade ederek “Bugün Suriye’de, Libya’da, Azerbaycan’da önüne geçtiğimiz insanlık dramları, işte bu anlayışın bir sonucudur. Türk askerinin adım attığı her toprak, Türk bayraklı İHA ve SİHA’ların havalandığı her sema, işte bu sebeple huzur buluyor.  Güney Asya’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Balkanlara kadar gittikleri coğrafyaların insanlarıyla göz hizasında konuşmaya bile tenezzül etmeyenler, elbette bu durumdan memnun değildir. Hayatları boyunca hep karşısındakinden bir şeyler çalmanın, hep kendine çalışmanın derdinde olanlar, elbette bu tabloyu iyi karşılamıyorlar. İşte bu sebeple, bölgemizdeki ateş çemberini Türkiye’yi de içine alacak şekilde genişletmeye çalışılıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“84 MİLYON İNSANIMIZIN TAMAMININ ORTAK BAŞARISIDIR”

 

Çeşitli zamanlarda pkk’yı, fetö’yü, deaş’i, ypg’yi öne sürüp, Türkiye’yi türlü badirelerin içine çekme gayretlerinin gerisinde hep bu stratejinin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütlerinin işe yaramadığı durumlarda gizli-açık ambargolarla, ekonomik tuzaklarla, diplomatik sinsiliklerle netice almaya yöneldiler. Allah’ın yardımı ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkması sayesinde, hem sahada, hem masada tüm bu oyunların üstesinden geldik. Türkiye’nin geçtiğimiz 19 yılda elde ettiği netice, 84 milyon insanımızın tamamının ortak başarısıdır. Bu başarıda, dünyanın dört bir yanında yüreği bizim için çarpan yüzlerce milyon kardeşimizin de büyük payı vardır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU