Çetintaş, Ankara temaslarını değerlendirdi

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, 3 günlük Ankara programı sonrası gazetecilerle bir araya gelerek Ankara temaslarını değerlendirdi. Çerkezköy'ün ihtiyaçlarını Ankaraâ

GÜNDEM 29.08.2021 18:05:00 0
Çetintaş, Ankara temaslarını değerlendirdi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, cumartesi günü saat 10.30’da Kafega Kafe’de düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Kahvaltı programına AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 3 günlük Ankara ziyaretleri kapsamında ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret ederek bölgeyle ilgili talepleri aktardıklarını söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy’de yapılacak olan Gençlik Merkezi ve Yarı olimpik Yüzme Havuzu ile futbol sahası ile ilgili de görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Olimpik havuzla ilgili ihalelerin yapıldığını, çok yakında temelinin atılacağını, diğerlerinin ihale çalışmalarını devam ettiğini ifade eden Çetintaş, 500 kişi kapasiteli planlanan futbol sahasının kapasitesinin de bin 500’e çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.

 

“SPOR KULÜBÜNÜN TALEBİNİ İLETTİK”

 

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na Çerkezköy 1911 Spor Kulübü yöneticilerinin ekonomik destek talebini de ilettiklerini belirten Çetintaş, tenis kortu ile ilgili de kendisine bilgi verdiklerini ifade ederek “İlçemize tenis kortu kazandırılacak. Bakanımıza nüfusumuzun her yıl arttığını ve yapılacak hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu aktardık. Portatif yüzme havuzu ile ilgili ilçemize hizmetleri için bakanımıza teşekkür ettik” dedi. Çetintaş, portatif yüzme havuzunun hızlı bir şekilde Kapaklı’ya da yapılacağını söyledi. Devlet Hastanesi’nde branş doktorlarıyla ilgili eksiklikleri de Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir’e ilettiklerini söyleyen Çetintaş, Ağız ve Diş Merkezi’nde Çene Cerrahı ihtiyacını da ilettiklerini ifade ederek “Ayrıca burayla ilgili bir Diş Hastanesi projemiz gündemde, bununla uğraşıyoruz. Yeriyle ilgili bazı sıkıntılar var, bunları çözüm aşamasına getirdik. Bunun da hizmet binasının yatırım planlarına alınmasını talep ettik” dedi.

 

“KÜTÜPHANE İÇİN YENİ BİNA İSTEDİK”

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile de görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren İlçe Başkanı Çetintaş, “Bakanlığımıza bağlı bir kurumumuz var. Bu kurum hem Kapaklı, hem Çerkezköy hem de Saray’a bakıyor. Kapaklı’ya bunun müjdesi verildi. Yakında oraya da bir hizmet binası yapılacak. Buraya da sosyolog, psikolog ve kontrol memuru eksiklerimiz vardı. Onu da ilettik. Yılsonunda eksiklerin tamamlanacağı müjdesini aldık” dedi. Halk kütüphanesiyle ilgili de konuşan

 

Çetintaş, “İlçemize yeni bir kütüphane kazandırmak için girişimlerimiz vardı. Kültür Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan’la da görüştük. Çerkezköy Kütüphanesi’nin bulunduğu binanın depreme dayanıksız olduğu tespit edilmişti. Sayın bakan yardımcımızdan yeni bina istedik. Bu gerçekleşirse kütüphanemizi geçici bir yere alacağız” diye konuştu. Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İşkurt’u da ziyaret ettiklerini söyleyen Çetintaş, “TIR Parkımız Veliköy’e yapılmaya başlandı, yaklaşık 50 dönüm araziye TIR Parkı çalışması devam ediyor. Konuyla ilgili karayollarının çıkış talebi vardı, müsaade edildi ve Çerkezköy Belediyesi çalışmalarına başladı. Veliköy Mahallesi’nde bir yol talebimiz vardı. Bilgilerinin olduğunu söyledi. Biz de yapılması için beklentilerimizi dile getirdik. Burada yapılınca TIR’lar gümrükte işlerini çözdüğünde yollarına devam edebilecek. Trafik azalacak” dedi. Hızlı trenle ilgili de görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Çetintaş, Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı ile de görüştüklerini ifade ederek “Çorlu Deresi’nin ıslah çalışmaları vardı. Bununla ilgili eksiklerin olduğunu söyledik. Bakanımız inceleme yaptı. Çok hızlı bir şekilde yapılacağını ifade etti” dedi. Çorlu Deresi’nin yatırıma alındığını kaydeden Çetintaş, “İhaleleri yapıldı, inşallah yakında başlangıç yapılacak” dedi.

 

“GÜBRE YILI OLACAK”

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’na gübre fiyatlarıyla ilgili çiftçilerin sıkıntılarını dile getiren İlçe Başkanı Çetintaş, “2022 yılında gübre üretimi devletimiz tarafından yapılacak. 2022 yılı bakanlığımız açısından, ülkemiz açısından bir ‘Gübre Yılı’ olacak” dedi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati’ye de Çerkezköy’deki personel ihtiyacını ilettiklerini kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Kaymakamlık binamızın yapımına önümüzdeki ay başlanacak. Tapu ve Vergi Dairesi’nin aynı çatı altında bulunmasını talep edeceğiz. Kaymakamlığımız da 12 bin metrekare alanda hizmet verecek, 6 katlı bina olacak, tüm devlet kurumlarını kendi bünyesinde bulundurabilecek bir bina olacak. Vatandaşlarımız tüm işlemlerini aynı çatı altında yapabilecek. Tek çatı altında tüm birimlerimizi buluşturacağız” dedi. Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çetintaş, beraberindeki partililerle birlikte AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'in girişimleriyle, Devlet Su İşleri tarafından temizliği yapılan Pınarça Deresi’nde incelemelerde bulundu.

 

Haber / Buse SERİN