İlçe Başkanı Bülbül: Değişim yerelden başlar

Kapaklı'nın ilk kadın ilçe başkanı olan Değişim Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çiğdem Banali Bülbül, cumartesi günü saat 19.30'da parti binasında gazetecilerle bir araya geldi. Kapak

GÜNDEM 29.08.2021 17:09:00 0
İlçe Başkanı Bülbül: Değişim yerelden başlar

6 Haziran’da ilçe kongresini yaptıklarını belirten İlçe Başkanı Bülbül, “Bunun öncesinde mart ayı içerisinde ben göreve atandım. Akabinde yönetim kurulunu oluşturarak ilçe yönetimini resmi olarak kurdum. Saha çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Çocuklara çok önem verdiklerini kaydeden Bülbül, “Çocuklarla ilgili yapılabilecek her ne varsa altında mutlaka adımın geçmesi gerekir diye düşünüyorum. Çocuklar beni kuklacı abla olarak tanıyorlar. Bu yaz neredeyse tüm parkları dolaştım. Hepsine kuklalar armağan ettim. Ama hiçbir şekilde bu işin içine siyaseti karıştırmadım. Geleceği çocuklara emanet edeceğimiz için onların bendeki yeri bambaşka” dedi. Yönetim kurulu olarak bir karar aldıklarını belirten Bülbül, “İlçemizde ‘Zübeyde Hanım’ isminin uygun görülen bir parka verilmesi ve o parka büstünün de konulması. Bunun ulu önderimize de saygı ve minnetimizin bir göstergesi olacağı kanaatindeyim. Yapılacak olan bu park kadınların aktif olabileceği, onların el emeği ürünlerini satabilecekleri, anne-çocuk aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri, belki mini survivorları yapabileceğimiz, belki onlara kendi toplantılarını yapmalarını sağlayabileceğimiz bir park olabilir. Kent Konseyi’ni burada ciddi bir şekilde göreve davet ediyorum. Çocuk Meclisi, milli eğitimden istenecek öğrencilerle oluşturulursa bizim bir uluslararası şenliğimiz gerçekten olur” diye konuştu.

 

“BİRİNCİ VAZİFEMİZ BU”

 

Bu parkta çocuklar için belediyenin düzenleyebileceği ücretsiz kursların gerçekleşebileceğini dile getiren Bülbül, “Biz çocuklarımızı kazanırsak, güzel bir Kapaklı için sağlam bir temel atmış oluruz. Çünkü zaten çok yeni bir ilçeyiz. 2014 yılında doğmuş yeni bir ilçeyiz ama o kadar yorgun ve o kadar yaşlı bir ilçeyiz ki çocuklarımızın hiç gündemde olmadığı, daha çok belediye anonslarından kaybolduklarını duyduğumuz bir Kapaklı var. Bu belediye anons cihazlarından çocuklarımızın faaliyetleri duyulsun. Bunu istiyoruz” dedi. 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yılıyla ilgili de konuşan Bülbül, “Ulu önderimizin bize bağımsızlığı armağan ettiği en önemli gün. 99’uncu yılı kutlu olsun. Hem ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum. Biz bugünlerde varsak ulu önderimiz ve onun silah arkadaşları sayesinde varız. O nasıl ki Kocatepe’den şahlandı, biz de inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağız. Birinci vazifemiz bu” ifadelerini kullandı.

 

“DEĞİŞİM YÜREK İSTER”

 

Siyasetle ilgili de konuşan İlçe Başkanı Bülbül, “Değişim yürek ister. Ve yerelden başlar. Kapaklı’da değişim yerelden başladı. Biz Mustafa Sarıgül’ün değişimcileri olarak 7/24 ayaktayız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU