Yüksel: Kış okulu için çalışmalara başladık

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 2021 Yaz Okulu, kapanış töreni ile sona erdi. Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Şimdiden kış okulumuz için de çalışmalarımıza başladık.

GÜNDEM 27.08.2021 17:40:00 0
Yüksel: Kış okulu için çalışmalara başladık

Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen 2021 Yaz Okulu kapanış töreni yapıldı.

 

BELGE VE MADALYA VERİLDİ

 

Kapanış töreninde çocuklar, yüz boyama ve sosis balon atölyeleri, kukla tiyatrosu, bilim atölyeleri, parkur oyunları ve daha birçok oyun ve etkinlik yaptı. Etkinlikler gün boyu devam ederken, 2021 Yaz Okulunda 8 hafta boyunca 22 farklı branşta eğitim alan çocuklara mezuniyet belgeleri törenle takdim edildi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, törende çocuklara mezuniyet belgesi ve madalya vererek tebrik etti.

 

“5 BİNE KADAR ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Başkan Yüksel, “Gençlerimize verdiğimiz önemi ve desteği icraatlarımızla ortaya koyuyoruz. Bu yıl Yaz Okulumuzda 2 binden fazla öğrencimize, şehrimizin yedi farklı noktasında, müzikten resme, akıl oyunlarından İngilizceye, yüzmeden okçuluğa kadar 22 farklı dalda 2 ay boyunca eğitim verdik. Şimdiden kış okulumuz için de çalışmalarımıza başladık. 2 bin olan öğrenci sayımızı 5 bine kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Yaz Okulumuzda eğitim alan çocuklarımızı ve gençlerimizi tebrik ediyor, kendilerini geliştirmeye devam etmeleri için belediye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“GENÇLERİMİZE TİYATRO EĞİTİMİ VERECEĞİZ”

 

Yüksel, “Çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için her alanda onlara katkı verecek çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. 31 adet büyük spor tesisini kalıcı olarak Süleymanpaşa’mıza kazandırdık. Bazılarının açılışını yaptık, kısa sürede hepsini hizmete açmış olacağız. Altınova’da bulunan kreşimizde 40 ihtiyaç sahibi ailemizin çocuklarına okul öncesi eğitim veriyoruz. Çalışan annelerimizin bizden en büyük talebi olan kreş sayımızı en kısa sürede arttırmak için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca, belediyemiz bünyesinde, ünlü tiyatro sanatçımız Ahmet Yenilmez ile birlikte çocuklarımıza ve gençlerimize tiyatro eğitimi vereceğiz. Ekim ayında bu çalışma da başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

 

“SINAVA HAZIRLIK DESTEĞİ SUNACAĞIZ”

 

“Çocuklarımızın sporla, sanatla iç içe olmalarının yanı sıra eğitimlerine de destek vermeye hazırlanıyoruz” diyen Başkan Yüksel,“Bu yıl hem lise hem üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz için, ücretsiz etüt merkezleri açıyoruz. Bu merkezlerimize öğrencilerimizi seviye tespit sınavları ile alacağız ve bin öğrencimize, seçkin öğretmen kadromuzla sınava hazırlık desteği sunacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA