Vali Yıldırım: Alternatif ürün olarak değerlendirilmelidir

Önder Çiftçi Derneği tarafından organize edilen Sorgum Tarla Günleri Etkinliği, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Merkezi'nde Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla gerçekle

GÜNDEM 25.08.2021 18:52:00 0
Vali Yıldırım: Alternatif ürün olarak değerlendirilmelidir

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Önder Çiftçi Üretim ve pazarlama Kooperatifi Genel Müdürü Ali Hakan Doğanuz, Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Güngör, Lidea Tohum Türkiye Genel Müdürü Mehmet Gül, Namık Kemal Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Başer ve Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal Tekirdağ’da ve ülkemizde yürütülen silajlık sorgun bitkisi hakkında konuşma yaptı.

 

“DAHA BESLEYİCİ GIDALARLA BESLEMELERİ İÇİM GAYRET GÖSTERİYORUZ”

 

Etkinlikte konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Dünyanın kendi kendini besleyebilen 7 ülkesinden biriyiz. Şuanda aslına bakarsanız temel gıda anlamında kendimize yetebiliyoruz. Tabi ki bu tür faaliyetler gıdanın daha az maliyetle, daha az su kullanarak elde edilmesine vesile oluyor. Onun için tebrik ediyoruz. Buna dair çalışmaları hocalarımızda zaten yürütüyorlar. İnşallah Türk tohum isimleri de bu tür alanda mutlaka yer alacaktır. Buğdayda, arpada, mısırda, pirinçte zaman zaman çalışmalarla elde edilen tohumlarımız var. İsimleri kendimiz tarafından konuluyor, bunlar çok önemli. İnsanımızı daha rahat, daha az maliyetli ve daha besleyici gıdalarla besleyebilmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

 

ÖNEMİ ORTAYA ÇIKIYOR

 

Bölgede ve ülkemizde son dönemde yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının azalması dolayısıyla özellikle hayvan yemi olarak kullanılan sorgun bitkisinin sıcak ve kurağa dayanıklı olması nedeniyle ekiminin öneminin ortaya çıktığını belirten Vali Yıldırım “Bağcılık Araştırma Enstitü Müdürlüğü arazisi üzerinde kurulu deneme alanında hiç gübre kullanılmadan ekilmiş ve sulama yapılmadan yetiştirilmesine rağmen gayet iyi bir ürün elde edilmiştir bu kapsamda Sorgum bitkisi önemli bir alternatif ürün olarak çitçilerimiz tarafından değerlendirilmektedir” dedi.

 

Haber / Buse SERİN