30 Ağustos coşkusu Çorlu'da dolu dolu yaşanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için kültür, sanat ve spor etkinlikleri organize eden Çorlu Belediyesi'nin kutlama programı belli oldu. 27-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek kutlama

GÜNDEM 25.08.2021 13:03:00 0
30 Ağustos coşkusu Çorlu

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve ulusal bir bayram olan Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da coşku hakim olacak.

 

AÇILIŞI BANDO TAKIMI YAPACAK

 

Çorlu Belediyesi tarafından 27-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek kutlama programında konserler, tiyatro gösterileri, spor etkinlikleri ve turnuvalar yer alıyor. 27 Ağustos Cuma günü başlayacak kutlama programında açılışı Çorlu Belediye Bandosu yapacak. Cumhuriyet Parkı’nda verilecek bando konserinin ardından açık havada “Pijamalı Adamlar” adlı komedi türündeki tiyatro oyunu sahnelenecek.

 

ÇOCUK TİYATROLARI SAHNELENECEK

 

Kutlama programının ikinci günü olan 28 Ağustos Cumartesi günü, Çorlu Belediyesi Şehir Stadı’nda gerçekleştirilecek futbol turnuvasının açılışı saat 14.00’da yapılacak. Cumhuriyet Parkı’ndaki etkinlik alanında ise program 19.00’da başlayacak. Çocuklar için hazırlanan özel alanda yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirilecek. Saat 19.30’da ise çocuklar için “Orman Macerası” isimli çocuk tiyatro oyunu sahnelenecek. Saat 20.00’da Çorluluların her daim yoğun ilgi gösterdiği, dans ve sporun birleştiği Zumba etkinliği başlayacak. Trakya Zumba Team’in sahne alacağı etkinlikte katılım sağlayan tüm vatandaşlar birbirinden eğlenceli müzikler eşliğinde dans ederek spor yapabilecek.

 

BÜYÜK BALIĞI TUTMAK İÇİN YARIŞACAKLAR

 

29 Ağustos’ta Cumhuriyet Parkı’nda saat 20.00’da sahne alacak Çorlu Belediyesi Kent Orkestrası, akustik konser verecek. Konserin ardından saat 21.30’da ise Ömer İşler ve Kadir Yılmaz DJ & Perküsyon performansı ile müzikseverlerle buluşacak. Programın son günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise kutlama coşkusu artacak. Gölbaşı Gençlik Parkı’nda bayrama özel ödüllü Olta Balıkçılığı Turnuvası düzenlenecek. 06.00-17.00 saatleri arasında oltalarını alarak Gölbaşı’na gelen amatör balıkçılar en büyük balığı tutmak için yarışacaklar. Yarışmanın bitiminde ise kazananlar için ödül töreni düzenlenecek. Ayrıca bir diğer spor etkinliği olan futbol turnuvasının son gününde saat 14.00’da da Çorlu Belediyesi Şehir Stadı’nda turnuvaya katılan futbolcular için ödül töreni düzenlenecek.

 

MİLLİ BAYRAM COŞKUSUNU YAŞATACAK

 

Millî bayram klasiği olan askerî bando konseri ve bayram korteji bu sene de gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da Atatürk Meydanı’nda sahne alacak olan Çorlu 5. Kolordu Komutanlığı Bandosu, çalacağı marşlarla dinleyicilere millî bayram coşkusunu yaşatacak. Konser sonrasında bayram korteji Atatürk Meydanı’ndan başlayarak yürüyüşe geçecek, Şinasi Kurşun Caddesi güzergâhını takip ederek Cumhuriyet Parkı’ndaki etkinlik alanına varacak. Saat 20.30’da ise Zafer Bayramı coşkusu Aleyna Tilki konseri ile devam edecek. Etkinliklerin tamamı ücretsiz olacak.

 

Haber / İrem BANÇO