Belediyeden kadın emeği için anlamlı protokol

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Kent Konseyi arasında 15 yıldır Kongre Meydanı'nda "Kadın Emeği Tezgahları" açarak satış yapan kadınlara destek olmak amacıyla El Emeği Satış Ür?

GÜNDEM 25.08.2021 10:18:00 0
Belediyeden kadın emeği için anlamlı protokol

Lüleburgaz’da 15 yıldır Kongre Meydanı’nda kışın soğuğunda, yazın sıcağında “Kadın Emeği Tezgahları” açarak geçimini sağlayan kadınlar için önemli bir adım atıldı.
 

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Lüleburgaz Belediyesi kadınların daha konforlu ve korunaklı alanda ürünlerini sergilemesi için Kongre Meydanı’nın Emrullah Efendi Caddesi bölümüne 10 adet el emeği satış ürünleri konteynerleri konumlandırdı. Konteynerlerin konumlandırılmasının ardından ise, el emeği ürünleri üreten kadınlar için Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Kent Konseyi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

 

“OMUZ OMUZA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Lüleburgaz Belediyesi’nde düzenlenen protokol törenine; Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ile Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç’in yanı sıra Lüleburgaz Kadın Meclisi Başkanı Nüket Tufan Cebelli, Lüleburgaz Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Gönül Çelik ve Lüleburgaz Kent Konseyi Emek Pazarı İstihdam Çalışma Grubu Başkanı Berrin Akbulut katıldı. Kadın emeğinin her zaman en yukarıda tutulması gerektiğini söyleyen Başkan Gerenli, “Yıllardır kışın soğuğunda yazın sıcağında el emeği, göz nuru ürünlerini sunan kadınlarımız artık daha korunaklı bir alanda halkımızla buluşacak. Kadın emeği üzerine imzaladığımız bu protokolde emeği geçen Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Sayın Binnur Dinç, Kadın Meclisi Başkanı Sayın Nükhet Tufan Cebelli, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Gönül Çelik ve Kent Konseyi Emek Pazarı İstihdam Çalışma Grubu Başkanı Sayın Berrin Akbulut teşekkür ediyorum. Kadının evde değil, hayatın içinde olduğu bir Lüleburgaz için kadınlarla omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

“15 YILDIR BUNUNLA İLGİLİ BİR UĞRAŞ VERİLİYOR”

 

Kent Konseyi Başkanı Dinç de, “Lüleburgaz’da yaşayan tüm kadınları evlerinde ürettikleri el emeği ürünlerin satışı için Kent Konseyi Emek Pazarı’na üye olmaya ve bizlerle birlikte yürümeye davet ediyoruz. 15 yıldır bununla ilgili bir uğraş veriliyor. Kadınlar kışın karın altında, yağmurun altında, çamurda emeğini sergilemeye çalışıyordu. Bu kabinler de bize nasip oldu. Bundan sonra daha güzel işler olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ