Akçay güven tazeledi 

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, önceki gün saat 11.00'de Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Mevcut Başkan Hasan Akçay, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

GÜNDEM 24.08.2021 15:53:00 0
Akçay güven tazeledi 

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı’na; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, MHP Malkara İlçe Başkanı İbrahim Zilbastı, Memleket Partisi İlçe Başkanı Olcay Düngel, Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Mustafa Özer, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.
 

DİVAN KURULU SEÇİLDİ

 

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda ilk olarak Divan Kurulunun seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Divan Kurulu Başkanlığına Muhtarlar Derneği Başkanı Ender Çeşme seçildi. Daha sonra seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Hasan Akçay, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Malkara Kent Konseyi Başkanı seçilen Hasan Akçay’ın listesi şu isimlerden oluştu: Muhittin Yıldırım (CHP Temsilcisi), Recep Kartay (AK Parti Temsilcisi), Yeliz Çelik (İYİ Parti Temsilcisi), Hüseyin Yontar (MHP Temsilcisi), Akgül Öztürk (Ziraat Odası Temsilcisi), Hamiyet Kurban (Türk Kadınlar Birliği Temsilcisi), Recai Öztürk (Muhtarlar Derneği Temsilcisi), Erkut Meriç (Malkara Romanlar Derneği Temsilcisi), Engin Gürfiliz (Malkara Meslek Yüksekokul Temsilcisi), Ümit Koşar (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi), Ahmet Yılmaz (İlçe Müftülüğü Temsilcisi), Gökhan Fındık (Malkara Taekwondo Spor Kulübü Temsilcisi).

 

“BİZLERE CİDDİ ANLAMDA YOL GÖSTERDİ”

 

Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan ve MHP Malkara İlçe Başkanı İbrahim Zilbastı’nın ardından konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, saygıdeğer muhtarlarımız ve hemşehrilerimiz hepiniz Malkara Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısına hoş geldiniz. Malkara Kent Konseyimizle 2 yılı aşkın bir süredir birlikte çalışıyoruz. Pandemi süreci belki bazı işleri yapmamıza engel oldu. Fakat pandemi sürecine rağmen arkadaşlarımız yılmadan usanmadan çalışmaya devam ettiler. Malkara Kent Konseyi’nin koordinesinde Malkara’da tüm siyasi partilerimizin katılımıyla mahallelerimizde toplantılar düzenledik. Yaptığımız bölge toplantıları çokta güzel ilgi gördü. Özellikle kırsal mahallelerimizin sorunları açısından Malkara’da ortak iletişimi geliştirme açısından bizlere ciddi anlamda yol gösterdi. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“DAHA GÜZEL BİR MALKARA BIRAKMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Yurdakul, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizim önemsediğimiz bir proje daha var. Özellikle yerel yönetimlerin katılımcılığı ile ilgili. Bazı ülkelerde yerel yönetimlerin bütçeleri görüşülürken mahallelere yapılacak yatırım ile ilgili mahalle muhtarlarının veya o mahalle adına seçilen yetkililerin ciddi anlamda söz hakkı var. Yeni yaptığımız proje Avrupa Birliğinden destek alan bir proje, yerel yönetimde katılımcılık esaslı bir proje, burada yasa ile olmasa da şifayi olarak önümüzdeki yılların bütçesini yaparken Malkara Belediyesi tarafından yerel katılımcılarında bu sürece ortak edileceği bir proje. Bizler o mahallede seçilmiş muhtar kadar o mahallenin sorunlarına ve ihtiyaçlarına hakim olmamız imkansız. Çünkü mahallenin özelinde yaşayan kişiler bizlerin baktığından farklı bir gözle mahallesine bakıp orada yapılabilecek işleri daha iyi tespit edebiliyorlar. Bütçenin ve stratejik planın oluşmasında bunların katkıları geleceğe daha güzel bir Malkara bırakmak için çok önemli. Umuyorum paylaşarak ve paylaştığımız konuda hizmet kalitesini arttırarak tüm kamu kurumları ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yeniden güven tazeleyerek Kent Konseyi Başkanı seçilen Hasan Akçay’a ve yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu dilek ve temennilerin ardından son buldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ