"Endüstriyel Kariyer ve İşbaşı Eğitim Programı" tanıtıldı

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İŞKUR ve Danone Sütlü Ürünler işbirliğiyle düzenlenen Endüstriyel Kariyer ve İşbaşı Eğitim Programı'nın tanıtım ve işe alım günü etkin

GÜNDEM 23.08.2021 14:11:00 0

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir, üniversitenin Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında “gıda” alanında ihtisaslaşacak yükseköğretim kurumu olarak belirlendiğini ifade ederek “Gıda alanında faaliyet gösteren firmalarımızla işbirliğimizi geliştirerek hem bölgesel hem de ulusal anlamda kalkınmaya destek sunmayı amaçlayan bir vizyon ve potansiyele sahibiz” dedi.
 

“ÜNİVERSİTE, İŞKUR VE SANAYİ BİRLİKTE HAREKET EDİYOR”
 

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aytaç Babalıoğullu ise İŞKUR olarak Kırklareli genelinde çeşitli desteklerle ve programlarla istihdamı geliştirmeye yönelik çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. Danone Sütlü Ürünler Fabrika Operasyonları Müdürü Fatih Başaran da programda yaptığı konuşmada, üniversite, İŞKUR ve sanayinin birlikte hareket ettiğini, bu sebeple nadir ve önemsenmesi gereken bir etkinliği gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, endüstriyel Kariyer ve İşbaşı Eğitim Programı ve Danone Şirketinin kurum kültürü hakkında bilgi verdi.
 

10 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
 

Açılış ve tanıtım etkinliğinin ardından Danone Sütlü Ürünler insan kaynakları uzmanları tarafından mezunlarımızla mülakatlar gerçekleştirildi. Programa Lüleburgaz, Pınarhisar ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarında; Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ile Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi bölümlerini bitiren 88 mezun başvurdu. Akabinde Danone Sütlü Ürünler insan kaynakları uzmanları tarafından ön elemeden geçen 32 mezun mülakata alındı. Mülakatı geçen 10 mezun Danone Sütlü Ürünler bünyesinde istihdam imkânı elde edecek. Mülakat sonuçları bir hafta içerisinde mezunlarımızla paylaşılacak.
 

Haber / Erdal AYDIN