"Kapaklı, köy görünümlü ilçe olmaktan kurtulamadı"

Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatoş İşbilir, Cumartesi günü saat 10.00'da Kapaklı'da bulunan Kocatepe Kafe'de düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Tekirdağ Büyük?

GÜNDEM 21.08.2021 15:17:00 0

Kahvaltıda konuşan İlçe Başkanı Fatoş İşbilir, Memleket Partisi’nin hem yerel hem de genel siyasetin çarpık işleyişinden dolayı bir ihtiyaç olarak kurulduğunu belirterek “Ülkede yaşanan olumsuzluklara genel merkezimiz çözüm odaklı eleştirilerle yaklaşmaktadır. Tabii ki sadece genel siyasete dair sıkıntılarla yüz yüze değiliz. Bir de yerelde yaşanan sorunlar var. Hele hele genç bir ilçe olan Kapaklı’da bu sorunlar devasa boyutlardadır” dedi.
 

“BÜYÜKŞEHİR, KAPAKLI’YA KAYDA DEĞER BİR HİZMET SUNAMADI”
 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının maalesef beklenilen düzeyde Kapaklı’ya kazandırılamadığını belirten İşbilir, “İkinci hizmet dönemi içerisinde olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi Kapaklı’ya kayda değer bir hizmet sunamamıştır. Alt yapı sorunlarıyla cebelleşen insanımız yarınların bugünden daha iyi olacağına inanmamakta, vaat edilen hizmetleri suya atılan ıslak imza olarak değerlendirmektedir” diye konuştu.
 

“ŞEBEKE SUYU VAHAMETİN EN ÜST PERDESİ”
 

Kapaklı’nın sorununun sadece alt yapı olmadığını dile getiren Fatoş İşbilir, “İnsanımızın yüzünü yıkarken dahi tereddüt ettiği şebeke suyu vahametin en üst perdesidir. Pek çok insanın ekonomik nedenlerle kullanmak zorunda kaldığı şebeke suyunun başlı başına hastalık kaynağı olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar analiz raporlarının uygunluğundan bahsedilse de bu hiç de inandırıcı değil. Renkli akan bir su, değil içmek için temizlikte dahi kullanılamaz” dedi.
 

“KÖY GÖRÜNÜMLÜ İLÇE OLMAKTAN KURTULAMADI”
 

Bütün bunlara rağmen her şeyin yolunda gittiği algısının oluşturulması ve sorunların çözümü hususunda adım atılmamasının oldukça düşündürücü olduğunu kaydeden İlçe Başkanı İşbilir, “Güzelim Kapaklı ilçemiz kısır siyasi çekişmelere kurban edildi. Bir türlü getirilemeyen devlet yatırımları ve Büyükşehir Belediyesi’nin cek-caklı vaatleriyle zaman boşa tüketiliyor. Oysa ki nüfus oranı baz alınarak yatırım programı hazırlanmış olsaydı insanımız kafasını dinlendirebileceği modern parklara, yürüyüş yollarına ve her türlü hizmeti alabilecek kurumlara kavuşmuş olacaktı. Bu ve benzeri sorunlar çözülemediği için “Kapaklı henüz köy görünümlü ilçe olmaktan kurtulamamıştır” dedi.

“ASLA UMUDUMUZU YİTİRMEDİK”
 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in seçim sürecinde Kapaklı’yı yeni bir çehreye kavuşturacağını söylediğini anımsatan Fatoş İşbilir, “Hatta 45 projesi olduğunu açıklamıştı. Projeleri arasında üniversite, modern seracılık, fuar merkezi, çevre yolu, Yıldızkent Kavşağı, Kent Meydan Projesi, engelsiz yaşam merkezi, mahalle hizmet merkezleri ve kent müzesinin bulunduğunu kendisine hatırlatırım. Memleket Partisi olarak bizler hiçbir şekilde ve asla umudumuzu yitirmedik. Her şeyin çok daha güzel olacağı zamanları hep birlikte göreceğiz. Gerek ülke genelinde yaşanan sıkıntı ve sorunların gerekse yerelde katmerleşen problemlerin bir bir çözüleceğine inancımız tamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven en çok çalışandır’ esasıyla çalışmalarımıza devam edip mutlu yarınlara birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.
 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU