"Ayakta kalması mümkün değil"

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünal, Keşan Belediyesi eski hizmet binasının yapılan hesaplamalar sonucunda herhangi bir doğal afet durumunda ayakta kalmasının mümkün olmadığının tespit edildi?

GÜNDEM 20.08.2021 17:34:00 0

Keşan Belediyesi’nin, 2016 yılında eski hizmet binasından bugün halen hizmet verdiği Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksine tüm birimleri ile taşındığını belirten Ünal, “Devamındaki süreçte eski hizmet binasında belediyenin mevcut kiracıları, kullanıma devam etti. Kullanılmayan alanlar ise binanın yaşına bağlı deformasyon sebebi ile her gün daha da yıpranarak bir daha kullanılamayacak kadar güvensiz hale gelmiştir” dedi.
 

TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYOR
 

Binanın herhangi bir deprem veya afet durumunda ayakta kalmasının mümkün olmadığının belirlendiğini söyleyen Ünal, “Son durumda, ilgili mevzuat gereğince bu riskli yapının kanunen tahliye edilmesi gerekmekte. Bina kullanıcılarının herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan ivedilikle ve ön görülen kanuni süre içerisinde tahliye edilmesi için ilgililere tebligat yapıldı. Yapılan bu işlem tek başına belediyemizin inisiyatifinde değil, tamamen kanuni zorunluluk gereğidir. Ayrıca 6306 Sayılı Kanun’un Uygulama Yönetmeliği Madde 8’de yer alan ‘Riskli yapıların tespiti, tahliyesi ve yıktırma iş ve işlemlerini engelleyenler hakkında İdarece veya Müdürlükçe tutanak tutulur ve bunlar hakkında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Riskli yapıların tespiti, bu yapıların tahliyesi ve yıktırılması iş ve işlemlerine dair görevlerinin gereklerini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında ise, tabi oldukları ceza ve disiplin hükümleri uygulanır.’ hükmü gereğince açıklandığı üzere belediyemiz ve yetkilileri tüm sorumluluğu üzerinde taşımaktadır” dedi.
 

Haber / Yener AKBABA