JEN Toplantılarının 2'ncisi Bulgaristan'da yapıldı

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın yürüttüğü CB005.2.21.063 numaralı ve "Cross-Thrace Connection" adlı AB Projesinin Ortak Uzman Ağı (JEN) Toplantısı'nın ikincisi, Bulgaristan'Ä?

GÜNDEM 20.08.2021 11:27:00 0
JEN Toplantılarının 2

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde, Bulgaristan - Bölgesel Tarih Müzesi - Haskovo  ve Bulgaristan "Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma İttifakı" Derneği Partnerliğinde yürütülen Avrupa Birliği - Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının ikinci teklif çağrısı CB005.2.21.063 referans numaralı ve "Cross-Thrace Connection”/ “Çapraz Trakya Bağlantısı” isimli projenin Ortak Uzman Ağı (JEN) Toplantısı yapıldı.
 

PROJE UZMANLARI KATILDI
 

Bulgaristan’ın Haskova kentinde yapılan toplantıya Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 5 uzman, Bulgaristan - Bölgesel Tarih Müzesi - Haskovo  ve Bulgaristan "Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma İttifakı" Derneği’nden toplam 5 uzman, kurum temsilcileri ve proje ekibi üyeleri katıldı.
 

TURİSTİK GELİŞME OLANAKLARI TARTIŞILDI
 

Keşan TSO yetkilileri, toplantı ile ilgili, “Bu faaliyetimizde Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi Bölgesi’nin sürdürülebilir turizm olanaklarını, 5 Bulgar ve 5 Türk uzman eşliğinde, 2 gün boyunca analiz çalışması yapıldı. Haskovo ve Edirne - Keşan bölgelerinde tarihi ve kültürel miras değerlerin korunması ve kullanımıyla ilgili sorunlar ve fırsatlar incelenerek analiz edildi. JEN toplantıları 4 ayrı çalışma toplantısından oluşmakta olup, toplantılarda Haskovo ve Keşan/Edirne bölgelerindeki kültürel ve tarihi eserlerin kullanımı ve tanıtımı için fırsatlar, uygun turistik gelişme olanakları tartışıldı. Toplantılardan ikisi Keshan'da, ikisi Bulgaristan Haskovo’da yapılacak. Ortak Uzman Ağı (JEN) Toplantıları ile; Haskovo ve Keşan - Edirne bölgelerinde tarihi miras değerlerinin korunması ve kullanımıyla ilgili sorunlar ve fırsatlar incelenerek analiz edilmektedir” dedi.
 

Haber / Menşure KARDEŞ