Başkan Erkiş: Kapaklı'ya bağlanması kararı çıkmaz

Katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, 2014 yılında yapılan referandumun ardından geçtiğimiz aylarda yeniden gündeme gelen Saray Büyükyon

GÜNDEM 17.08.2021 17:09:00 0
Başkan Erkiş: Kapaklı

Hukuki süreçle ilgili konuşan Başkan Erkiş, “Köprünün altından çok sular akmış olduğu bir durumda Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması kararı çıkmaz, çıkamaz. Bugün ülkede güçlerin nasıl yönetildiği biliniyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız bir karar alırsa süreç baştan tekrarlanır. Şu anki hukuki süreç itibariyle buradan bir ayrılık hikayesi çıkmaz. Ancak oradan çıkması için esaslı bir zorlama yapmışlar. Diyorlar ki ‘Bir tek Cumhurbaşkanının imzası kalmış’. Ancak Cumhurbaşkanının imzası demek, onun iradesi demektir. Cumhurbaşkanının iradesiyle her yeri, her yere bağlayabilirler” dedi.

 

“KERAMET BENDE DEĞİL, CHP’DE”

 

“Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olmak ister misiniz?” sorusuna da cevap veren Başkan Erkiş, “Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı isterim. Bizler sokağın mütevazi çocuklarıyız. Ben CHP’ye Genel Başkan olmak istedim. Biz herkes gibi çoban kulübesinde oturup padişah rüyası görüyoruz zaman zaman. Ama kendi gerçekliğimden kopmadan bu süreçleri tartmalıyım. Bugünden yarına Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili bir hazırlığım yok. Bir sonraki seçim döneminde bunu hedefliyor muyum? Hayır. Ben bir dönem daha Saray’da Belediye Başkanlığı yapmayı hedefliyorum. Fakat hayat ihtimalleler yüklüdür. Onun için belli olmaz. Burada asıl öğeler partilerdir. 2014 seçimlerinde bin oy dahi alamadım, 2019 seçimlerinde 19 bin oy aldım. Ben performansımı 5 yılda 20 katına mı çıkardım? Hayır. CHP ve konjonktür rüzgarı öyle bir estirdi ki oylar 19 katına çıktı. Yani keramet bende değil, CHP’de” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU