Deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür

Büyük Marmara Depreminin 22'nci yıldönümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından farkındalığı artırmaya yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında 'San Andreas Fayı' isimli

GÜNDEM 17.08.2021 14:25:00 0
Deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür

17 Ağustos 1999’da yaşanan ve resmi kayıtlara göre 18 bin 373 kişinin hayatını kaybettiği, 48 bin 901 kişinin de yaralandığı Büyük Marmara Depremi’nin 22’nci yıldönümünde, depremde hayatını kaybedenler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinliklerle anılıyor.

 

MARMARAEREĞLİSİ’NDE BAŞLADI

 

17 Ağustos 1999 Depremini anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen açık hava sinema gösterimleri Marmaraereğlisi’nde başlarken, ‘San Andreas Fayı’ isimli sinema gösterimi etkinliği ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi tarafından sinema etkinliğinin yanı sıra deprem simülasyon TIR’ı ile de deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda afet farkındalık eğitimi verildi. 

 

ÇERKEZKÖY’DE DE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

 

Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliği kapsamında ‘San Adreas Fayı’ isimli sinema filmi 18 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00’da Çerkezköy Kent Park’ta, 19 Ağustos Perşembe günü saat 21.00’da Çorlu Nazım Hikmet Ran Parkı’nda ve 20 Ağustos Cuma günü saat 21.00’da Şarköy Cumhuriyet Meydanı’nda izleyiciyle buluşacak.

 

“HER TÜRLÜ AFETE HAZIRLIKLI OLMAK DURUMUNDAYIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 17 Ağustos Depremini hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını ifade ederek “Bilimsel araştırmalar, aktif fay hatları üzerinde yer alan Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. Dileğimiz güzel Tekirdağımızda ve ülkemizin başka yerlerinde, başta deprem olmak üzere doğal afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak yaşanabilecek her türlü afete hazırlıklı olmak durumundayız. Unutulmamalıdır ki deprem değil bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür” dedi.

 

“ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Albayrak, “Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. 17 Ağustos depremini unutturmamak ve afet farkındalığı oluşturmak adına ilçelerimizde çeşitli anma etkinlikleri düzenliyoruz” dedi. Aynı acıların yaşanmamasını temenni eden Albayrak, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenleri de rahmetle andı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ