Gençlerin kültürel yaşama erişimleri artırılacak

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Ankara'ya yaptığı ziyarette Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Genç Dostu Şehirler Fikir ve Uygulama Proje Yarışması kapsamında Keşa

GÜNDEM 17.08.2021 13:12:00 0
Gençlerin kültürel yaşama erişimleri artırılacak

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici’ye proje dosyasını teslim eden Helvacıoğlu, “Proje Masamız tarafından hazırlanan “Keşan’ın Gelişiminde Benim de Rolüm Var” projemizle Genç Dostu Şehirler Yarışması’nda Keşan Belediyesi olarak biz de varız” dedi.

 

“HER ÇALIŞMA KEŞAN İÇİN”

 

Yarışmanın ödül töreninin 24-25 Ağustos tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıylayapılacağınıbelirten Mustafa Helvacıoğlu, “Yaptığımız her çalışma vatandaşlarımızın memnuniyeti için. Her çalışma Keşan için” şeklinde konuştu. Proje taleplerinin hayata geçirilmesi ve yeni proje çalışmalarının hazırlanması konusunda destek veren Genel Sekreter Birol Ekici'ye teşekkür eden Helvacıoğlu, “’Keşan’ın Gelişiminde Benim de Rolüm Var’ projesinin amacı; şehirlerde yaşayan gençlerin kamu hizmetlerine ve kültürel yaşama erişimlerini artırmak ve daha aktif bir yaşam sürmeleri için alternatifler sunmak” dedi. 

 

MOTİVASYON TOPLANTILARI DÜZENLENECEK

 

Proje hakkında açıklama yapan yetkililer de, “Gençlerin toplumda daha aktif rol almalarını, kişisel gelişim ve başarı ihtiyaçlarının farkına varmalarını sağlayacak proje ile Keşan Belediyesi, gençlerin toplumsal hayata daha aktif katılmalarına yönelik motivasyon ve tutumları, kişisel potansiyel ve liderlik niteliklerinin geliştirilmesi için fırsatları değerlendirme profilleri sosyolojik bir anketle değerlendirilecek. İhtiyaçlar doğrultusunda ilgi çekebilecek yöntemlerle motivasyon toplantıları düzenlenecek, interaktif tartışma ortamları yaratılarak gençlerin kişisel potansiyellerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Gençlerin yerel yönetimde etkin şekilde görüş belirtmesinin önünü açan proje ile farklı alanlarda deneyim kazanan genç gruplar belediyenin ilgili birimlerine Keşan için hazırladıkları projelerin sunumlarını yapacak. Projede, kültürlerarası diyalog her aşamada teşvik edilecek ve gençlerin güçlenmesi ve olumlu değişimi için sürdürülebilir bir model sunulacak. Gençlerin önemli toplumsal sorunların çözümüne katılım fırsatlarının verilmesinin planlandığı projede; Keşan Gençlik Merkezi, Trakya Üniversitesi Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Keşan Ticaret ve Sanayi ile işbirliği içinde çalışılıyor” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO