Vali Yıldırım: Kardeşlik bağıyla neler yapabileceğimizi gösterelim

Tekirdağ'da yapılan Afet Bölgelerine Yardım Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Vali Aziz Yıldırım, "Başına bir şey geldiğinde herkes birilerinden yardım bekler, umar. Bu bizimde başım

GÜNDEM 17.08.2021 13:06:00 0
Vali Yıldırım: Kardeşlik bağıyla neler yapabileceğimizi gösterelim

Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen orman yangınları ve sel felaketinde zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi için toplanacak yardımların koordine edilmesi amacıyla Valilik YİKOB Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Afetlerde mağdur olan insanlarımız oldu. Cumhurbaşkanlığımız vatandaşlarımızın hissiyatına tercüman olmak bakımından bir kampanya başlattı. Bize de pek çok yerden talepler geliyor. İnsanlarımızın bazıları malzeme göndermek istiyor bazıları nakdi yardım yapmak istiyor” dedi.

 

“BİZİM DE BAŞIMIZA GELEBİLİRDİ”

 

Cumhurbaşkanlığının şuanda bunun koordinasyonunu AFAD’a bıraktığını dile getiren Yıldırım, “Başına bir şey geldiğinde herkes birilerinden yardım bekler, umar. Bu bizimde başımıza gelebilirdi. Onun için bizlerde oradaki kardeşlerimize yardımcı olalım. İsteyen gıda, isteyen ürettiği malzemeyi verebilir. Organize Sanayi Bölgelerimize de söyleyeceğiz. Orada üretilen malzemelerin de uygun olanlarının, uygun olan yerlere gitmelerini temin edeceğiz. Bizler de yardımlarda felakete uğramış vatandaşlarımıza bir kardeşlik bağıyla neler yapabileceğimizi gösterelim” dedi.

 

KOORDİNASYONUN NASIL YAPILACAĞINI ANLATTI

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından AFAD İyileştirme Şube Müdür Vekili Serap Kızılırmak, yaptığı sunumda yardımların koordinasyonunun AFAD tarafından ne şekilde yapılacağını anlattı. Vali Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıya Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı İsa Karadağ, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, AFAD Müdür Vekili Kemal Şen, Kızılay Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet Çizen, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Haber / Buse SERİN