Edirne'den Bozkurt'a yardım eli

Edirne'de İstasyon Mahallesi'nde yaşayanlar Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için bir araya gelerek, gıdadan giysiye, çocuk mamasından yorgan ve battaniyeye kadar yüzler

GÜNDEM 16.08.2021 15:41:00 0
Edirne

Edirne'nin İstasyon Mahallesi’nde bulunan Sümbül Sokak sakinleri, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için yardım topladı.

 

TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİLER

 

Yüzlerce koli eşya yardımı toplayan mahalleli, paketleme işini de hep birlikte yaptı. Daha önce Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangından etkilenen vatandaşlara da yardım eden mahalleli, tüm imkanlarını seferber etti.

 

“BİZ DE BURADA ÇOK ÜZÜLDÜK”

 

Kardeşleri ve yeğenleri Bozkurt'ta yaşayan mahalle sakini Ayşe Öztürk, yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Diyalize girdiği için Kastamonu’ya gidip akrabalarını göremediğini belirten Öztürk, "Kardeşlerim, yeğenlerim hep Bozkurt’un içerisindeydi. Kardeşimin birisinin arabası gitti ama kendisi kurtuldu çok şükür. Yeğenlerim kaçıp kurtuldular. Allah böyle bir şey yaşatmasın. Biz de burada çok üzüldük. Ben kendim diyaliz hastasıyım, gidip göremiyorum onları. Komşular da böyle bir yardımda bulundular. Allah herkesten razı olsun" dedi.

 

“ONLARIN DERTLERİNE ORTAK OLMAK İSTİYORUZ”

 

Mahalle sakini Eftelya Özger de, "Gerçekten çok zor durumdalar. Biz de Edirne’de onlar için seferber olduk. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. İnşallah yaralarına bir nebze de olsa çare olabiliriz. Çok geçmiş olsun diyorum" ifadelerini kullandı.Mahalle olarak el birliğiyle Kastamonu’daki vatandaşların yaralarını sarmak istediklerini söyleyen Meryem Yıldırım ise, "Komşularla birleştik ve insanlara çağrıda bulunduk. Daha önce yangın yerine bir yardımımız olmuştu. Şimdi de Kastamonu’daki sel baskınında, el birliğiyle yaralarını sarmak istedik. Elimizden geldiği kadar gıda yardımı, yatak yorgan el birliğiyle onların dertlerine ortak olmak istiyoruz. Allah inşallah bir daha yaşatmaz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN