Üstyapı çalışmaları devam ediyor

Lüleburgaz Belediyesi, kentin genelindeki yolların onarım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Durak Mahallesi'nde, Edirne Bayırı'nda, Yıldırım Mahallesi'nde ve 8 Kasım

GÜNDEM 16.08.2021 15:21:00 0
Üstyapı çalışmaları devam ediyor

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetler ve sahada yapılan analizler sonucunda tespit edilen sorunlu sokak ve caddelerde yol yenileme ve onarım işlemlerine başlıyor.

 

SÜRÜCÜLERİN KULLANIMINA AÇILDI

 

Bir yıllık plan dahilinde gerçekleştirilecek çalışmaların ilki olan 400 metrelik Değirmen Caddesi’nde çalışmaların tamamlandığını kaydeden belediye yetkilileri,“Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu trafiğe kapatılan Değirmen Caddesi’nde ekipler, bir hafta gibi kısa sürede çalışmalarını bitirdi. Kuzeybatı Çevre Yolu’nun önemli bağlantı noktalarından biri olacak 400 metre uzunluğundaki Değirmen Caddesi’nde asfaltlama çalışmaları gerçekleştirildi. Kaldırımları da genişletilen cadde, daha modern ve konforlu bir şekilde sürücülerin kullanımına açıldı” dedi.

 

SORUNLU BÖLGELERDE KAVŞAKLAR DÜZENLENİYOR

 

Akademisyenler tarafından hazırlanan Trafik Master Planı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin trafik sıkışıklığı ve kaza riski olan bölgelerde de kavşak düzenlemesine başladığını kaydeden yetkililer, “Bu kapsamda; Eczacıbaşı Caddesi ile Murat Hüdavendigar Caddesi kesişiminde yol genişletme, Eczacıbaşı Caddesi ile Sakızköy Yolu, Yenice Caddesi ile Turgutbey Caddesi kesişimiyle Kadı Ali Cami ile Çeşme Meydanı’nda kavşak düzenlemesi gerçekleştirilecek. Durak Mahallesi’nde de yatırımlar devam ediyor. Ekipler bu doğrultuda sürücülerin sorun yaşadığı Demir Hattı Caddesi, Işıklar 1. Cadde ve İnönü Caddesi’nde yol yenileme çalışması yapacak. Bununla birlikte Lüleburgaz Belediyesi Alacaoğlu yolunun belli bir kısmında da yol yenilemesi gerçekleştirecek” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA