Nefes Yolu ve Hanımar Pazarı açıldı

Keşan Belediyesi tarafından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde "Nefes Yolu" olarak adlandırılan alan ile Edirne Valiliği'nin destekleriyle üretici kadınlar için hazırladığı "Hanımar

GÜNDEM 16.08.2021 12:30:00 0
Nefes Yolu ve Hanımar Pazarı açıldı

Açılışa; Türkiye Büyük Millet Meclisi KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hakan Çevikel, Mecit Erol, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Edirne Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, bazı daire amirleri, birim müdürleri, belediye personeli ile vatandaşlar katıldı.

 

“EKONOMİYE DÖNÜŞECEK”

 

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Bugün; Keşan’ın en rağbet gören caddelerinden biri olan ve ‘Nefes Yolu’ olarak adlandırdığımız, yenilenen caddemizin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bugün yine; kadınlarımızın üretime katılması amacıyla hayata geçirdiğimiz, Hanımar’ın (Hanımlardan Seyyar Market) açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kısacası bugün; kadın girişimcilerimizin emekleri ve Nefes Yolu’muzun güzelliği, Muharrem Ayı’nın bereketi ile bütünleşecek. Kadınlarımızın el ve ev emeği ürünleri Edirne Valiliğimizin destekleri ile hazırlattığımız seyyar ahşap tezgahlarda ekonomiye dönüşecek” dedi.

 

GEZİCİ BİR PAZAR OLACAK

 

Hanımar Pazarı’nın yenilenen Nefes Yolu’nda kurulacağını ancak bir yandan da gezici bir pazar olacağını belirten Helvacıoğlu, “Mücavir alanlar erikli, yayla ve civar il ve ilçelerde de organizasyonlar ile satış yapacaklar. Hanımar Pazarımızda; el emeği ürünler başta olmak üzere aksesuar ve süs eşyaları, takı, toka, havlu, tülbent, dantel, oya, nevresimler, örme oyuncaklar, el yapımı mis sabunlar, kokulu ve doğal taşlar, bal, reçel, tarhana, kuskus, makarna ve benzeri birçok yöresel ürün satılabilecek” ifadelerini kullandı.

 

20 STANT İLE BAŞLADI

 

Hanımar Pazarı’nın 20 stant ile işe başladığını ifade eden Helvacıoğlu, “Kadınlarımızın gücünü ekonomiye ve istihdama daha da fazla katkı verecek duruma getireceğimize inancımız tamdır. Buradan üretim yapmak isteyen tüm kadınlarımıza sesleniyorum; siz yeter ki üretmek istiyoruz deyin biz her zaman yanınızda olacağız. Hedefimiz; bir yandan Keşan’ımızım yollarıyla, kaldırımlarıyla, sosyal alanlarıyla geliştirirken bir yandan da üretim ve ticaret için yola çıkan tüm kadınlarımızın gelişim ve girişimlerine katkıda bulunmaktır” dedi.

 

“YÜZDE 95’İ AŞI OLMAYANLAR”

 

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal da açılışta yaptığı konuşmada, “Hayat, acısıyla tatlısıyla bir bütün. Bugün burada da 3 güzel etkinlik için bulunuyoruz. Hicri yılbaşı tüm İslam alemine hayırlar getirsin. Sağlığın önemli olduğu bu günlerde aşı olmamız çok önemli. Edirne, aşı uygulamasında yüksek ama birinci değil. İnşallah birinci seviyeye çıkarız. Sayın Valimizin de hedefi bu. Özellikle gençlerin aşı olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Hastanede yatanların yüzde 95'i aşı olmayanlar. Bu nedenle lütfen aşı olalım. Sadece kendi sağlığımızı değil, tüm dünyanın sağlığını etkiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“NEFESİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA İDRAK ETTİK”

 

Milletvekili Aksal, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kadınlarımız, hayatın her alanında olmalı. Biz Keşan'da, Edirne'de, tüm ülkede kadınlarımızı hayatın her alanında yer almaları için mücadele veriyoruz. Kadınlarımız üretmeye devam etsinler biz kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Keşan Belediyemizin çalışmaya devam ettiğinin en büyük örneği 'Nefes Yolu' projesidir. Bu dönemde nefesin önemini bir kez daha idrak ettik” Konuşmaların ardından açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ