Özcan: 2023 seçimleri sert ve zorlu geçecek

AK Parti Ağustos ayı Çerkezköy Daraltılmış İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, 2022 Ağustos ayına kadar çalışma takvimi haz

GÜNDEM 15.08.2021 19:08:00 0
Özcan: 2023 seçimleri sert ve zorlu geçecek

Toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından divan belirlendi. Divan Başkanlığına Minnet Cabbar, Katip Üyeliklere ise Mehmet Sahip, Duygu Doyran, Serkan Sürücü, Muhammed Turgut Karataş seçildi.

 

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev alan tüm arkadaşlarımıza gayretleri, emekleri, sadakatleri için şükranlarımı sunuyorum. Son günlerde ülkemizde yaşanan afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yaralılarımıza ve afattan zarar gören vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu. 

 

“SORUMLULUĞUMUZU DAHA DA ARTIRIYOR”

 

“AK Parti, sıradan bir siyasi teşekkül değildir” diyen Kamil Çetintaş, “Bizler bir büyük davanın sevdalısı insanlar olarak burada bir aradayız. Türkiye nasıl binlerce yıllık devlet tarihimiz içindeki son halka ise, AK Parti de bu büyük davanın günümüzdeki en önemli temsilcisidir. Bizler bir büyük davanın sevdalısı insanlar olarak bugün bir aradayız. Türkiye nasıl binlerce yıllık devlet tarihimiz içindeki son halka ise AK Parti’de bu büyük davanın günümüzdeki en önemli temsilcisidir. AK Parti maziden atiye yolculuğumuzun altın halkalarından biridir, tabii bu durum sorumluluğumuzu da daha da artırıyor. AK Partide siyaset yapmak demek, öncelikle bu sorumluluğu üstlenmeye talip olmak demektir. Bugünlere, yılın her gününü, günün 24 saatini bu davaya hizmete adayan büyüklerimizin, kardeşlerimizin gayretleriyle geldik. Gelecek nesillere daha büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak, medeniyetimizi yeniden yükseltmek istiyorsak, bizlerin de aynı anlayışla çalışması gerekiyor. Görevimiz ne olursa olsun, hepimiz öncelikle bu davanın neferiyiz” dedi.

 

 

“BUGÜN BAŞKA, YARIN BİR BAŞKA OLMAMALIYIZ”

 

Bugün söylediklerini 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl sonra da yine aynı şekilde kararlı olarak söylemek durumunda olduklarını kaydeden Çetintaş, “Bugün başka, yarın bir başka olmamalıyız. Bunu yapanları da gördük, görüyoruz. Bu hassasiyeti hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Kendi nefsinin peşine düşen, sadece kendi ajandasına, kariyerine, hesabına odaklanan kişilerden, gurur abidesi olanlardan olmayacağız. Bizler Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi duruşu net, ömrünü devletine ve milletine hizmete adamış, bu kutlu yolda ardına bakmadan dünyaya karşı ‘dünya beşten büyüktür’ haykırışında bulunarak dünya mazlumlarının yanında, zalimlerin ise karşısında dimdik duran bir lidere sahibiz. Bizlerde aynı kararlıkla liderimizin yanında durmalıyız. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi hepimiz Ömer olmaya aday olmalıyız. İşte bu Ömer biz olmalıyız. Bu yolda bu şuurda hep birlikte, ayrımcılıklara, fitnelere karşı kenetlenerek dimdik ayakta durmalıyız. Ancak sadece böyle güçlü olabilir ve ülkemizi, milletimizi yarının güçlü Türkiye’si hedeflerine ulaştırabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“GÖNÜLLERİ FETHETMEK ÜZERE YOLA ÇIKTIK”

Partideki herkese büyük sorumluluklar düştüğünü de dile getiren İlçe Başkanı Çetintaş, “Sorumluluklarımız büyük olduğu gibi işimizde çok büyüktür. Aziz milletimizin bize yüklediği sorumluluğun hakkını yerine getirebilmek içinde çok çalışmak zorundayız. Hepimizin önemli öncelikli konular dışında mazereti daha olmaz” dedi. Çetintaş’ın ardından konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız, “İlçe Başkanımızın teveccühü ile kadın kolları başkanlığına atandım. Yapılan mülakatlar neticesinde 17 Şubat tarihinde İlçe Kadın Kolları yönetimimizi kurduk ve Bismillah deyip gönülleri fethetmek üzere yola çıktık. Bizlerin asıl hedefi ta en baştan beri gidilmedik mahalle, girilmeyen sokak ve çalınmayan kapı bırakmamak düşüncesiydi ve bu istikamet üzere çıktığımız yolda birçok kapıyı çalmayı ve gönüllere dokunmayı başardık. İlçe teşkilatımız ile paralel yürüttüğümüz sosyal yardım projeleri, gerek bizlere ulaşan vatandaşlar gerekse bizlerin tespit ettiği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hepsine el uzatmaya çalıştık. Genel merkezimiz ve ilçe teşkilatımızın belirlemiş olduğu yol haritasından bir nebze olsun sapmadan, durmadan, yorulmadan çalışacağımıza AK kadınlar olarak söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“HEPİMİZ AYRI BİR CEVHERİZ”

 

Toplantıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Akyol da, “Bizler her daim savunduğumuz, arkasında olduğumuz davanın bilincinde olmalıyız. AK Parti’de genç olmanın gururunu nasıl yüreğimizde hissediyorsak, yine AK Parti’de genç olmanın sorumluluğunu ve vebalini yüreğimizin en derinliklerinde hissetmeliyiz. Biliyoruz ki mensubu olduğumuz bu hareket tüm dünya mazlumlarının alem-i islamın son umududur. Yine biliyoruz ki bu hareketin umudu da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Gençlere değer veren onların önünü açan her türlü imkana kavuşmaları için olanaklar tanıyan, gençlere tereddütsüz yetki veren bir partinin mensuplarıyız. Hepimiz ayrı bir cevheriz, bizlere Z kuşağı diyerek bizden kaygı duyanlara karşı en güzel cevabı 15 Temmuz’da sokaklarda, meydanlarda ihanete karşı kahramanlık destanı yazarak veren gençleriz. Bizler vatanına, milletine Recep Tayyip Erdoğan’a sevdalı gençleriz. Dünün bilincinde, bugünün kıymetini bilen, yarınları daha iyiye götürmeyi hedefleyen gençleriz. Siyaset bana ne verecek değil, biz gençlere vereceğiz derdiyle dertlenen gençler olup, daha çok gençler yetiştirmeliyiz” şeklinde konuştu.  

 

ERTEM’DEN ÖZCAN’A TABLO HEDİYESİ

 

Toplantıda Birim Başkanları Erdem Amiş, Selahattin Çolak ve Meclis Üyesi Neziha Temur birimlerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Eski Milletvekili Dt. Ayşe Doğan da programda kısa bir konuşma gerçekleştirirken, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, kendisinin yaptığı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin bulunduğu yağlı boya tablosunu AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’a takdim etti. AK Parti’nin 20’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle kesilen pastanın ardından konuşma gerçekleştiren İl Başkanı Mestan Özcan, “20’nci yılını kutlayan AK Parti siyasete itibar kazandırmıştır. Son dönemlerde yaşanan afetlerde hayatını kaybedenlere baş sağlığı dilerken, zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu afetler ülkemizden inşallah en kısa sürede defolup gitmesini temenni ediyorum” dedi.

 

 

“İFLAS ETMİŞ BİR TESKİ’YE MÜDÜR OLMAK İSTEMİYORLAR”

 

Teşkilat Başkanı ile yaptıkları istişareler sonucunda 2022 Ağustos ayına kadar çalışma takvimi hazırladıklarını kaydeden İl Başkanı Özcan, “Saha çalışmalarımıza öncelikle mahalle başkanlarımız ile başladık ve sandık kurulu başkanlarımızla birlikte çalışmalar da yapacağız. Çerkezköy’de 21 bin 700 üyemiz var. Ayrıca 110 bin civarında seçmen vardır. 332 sandığımız hepsinde kaliteli sandık kurulları oluşturacağız. Üyelerimize ulaşıp ardından siyasetsiz seçmenleri de ziyaret edeceğiz. Elini sıkmadığınız bir üye kalmasın. Sorumlu arkadaşlarımızı tek tek takip edeceğiz. Saha çalışmalarına başladığımız gibi planlarımızı da hazırladık” dedi. Muhalefetin de Tekirdağ’da saha çalışmalarına başladığını kaydeden Özcan, “Büyükşehir Belediyesi 7 yıldır Tekirdağ’da gözle görülür bir çalışması yok. Bu süre zarfında Büyükşehir Hizmet Binasını bir türlü yapamadılar. TESKİ diye bir birimleri var. 69 milyon zararı, 350 milyon lira kısa vadeli borcu olmak üzere toplam 1 milyar TL’yi geçen bir borcu vardır. TESKİ Müdürü birkaç kez istifa etti fakat istifası kabul görmedi. Batmış, iflas etmiş bir TESKİ’ye müdür olmak istemiyorlar. Emektar dört belediye başkanımız var ve gayret göstererek önemli çalışmalar yapıyorlar. Bir mahalledeki yol için TESKİ’nin alt yapı çalışmalarını bekliyorlar. TESKİ hizmet yapmadığı gibi bizim belediyelerimiz asfalt çalışmaları yapamıyorlar” dedi.

 

 

“HER GİRDİĞİMİZ SEÇİMLERİ KAZANIYORUZ”

 

Özcan, “Teşkilatlarımızın yüzde 85’ini değiştirdik fakat 20 yıldır iktidardayız. Her girdiğimiz seçimleri kazanıyoruz. 2023 seçimleri sert ve zor geçecek. 2023 seçimlerini kazanan parti 2024 yerel seçimlerinde daha iddialı olacaktır. Orman yangınlarından bazı partiler kendilerine pay çıkarmayı da ihmal etmiyorlar. Biz bunlara kulak asmıyoruz” dedi.

 

“SONUNDA TEKİRDAĞ’I HATIRLAMIŞLAR”

 

“AK Parti bugüne kadar insanı ötekileştiren ve aşağılayan hiçbir tutum sergilemedi” diyen Mestan Özcan, “Kendilerine ‘yollar nerede?’ diyorum, cevap yok. Nihayet CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri Tekirdağ’da sahaya çıkmışlar. Sonunda Tekirdağ’ı hatırlamışlar. Saha çalışması yaparken Şarköy’e gittiler. Şarköy’de muhtarlarımızın bir derneği var. Derneği ben defalarca ziyaret ettim ve TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop da derneğimizin açılışını gerçekleştirdi. Derneğin içinde siyasi parti görüşüne sahip muhtarlarımız var. Biz bu derneğe gittiğimizde hepsiyle bir araya gelip konuşuyoruz. CHP’li muhtarlar belediyenin hizmetlerinden yararlanıyorlar. AK Partili muhtarlar ise hükümet yatırımlarını aldıklarını söylüyorlar. Uyumlu bir çalışma içerisindeydiler. Ancak CHP’liler muhtarlar içine nifak tohumu sokup enteresan konuşmalar yaparak derneği ikiye bölmeye çalışmışlar. O huzur içinde çalışan muhtarlar kavga edip birbirlerine girmişler. Neden bizde olmuyor da sizler oluyor. Gerçekten çok üzücü bir durum” ifadelerini kullandı.

 

YENİ KATILAN ÜYELERE ROZETLERİ TAKILDI

 

Konuşmaların ardından partiye yeni katılan üyelere protokol tarafından rozetleri takıldı. Yalı Restaurant’ta Pazar günü saat 10.00’da kahvaltı düzenlenen toplantıya; AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı.

 

Haber / Buse SERİN